Direktor Dinama Stojan Radanović: Ponovo je lepo biti rukometaš u Pančevu - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje Direktor Dinama Stojan Radanović: Ponovo je lepo biti rukometaš u Pančevu

Direktor Dinama Stojan Radanović: Ponovo je lepo biti rukometaš u Pančevu

zika.bogdanovic
0 komentar

Nekadašnji pivotmen šampionskih timova Crvene zvezde i Partizana, sada uspešan poslovni čovek, Stojan Radanović, jedan je od glavnih protagonista povratka superligaškog rukometa u Pančevo. Sportski direktor najprijatnijeg iznenađenja sezone u srpskom rukometu, trećeplasiranog tima iz grada na Tamišu, govori za Balkan-Handball.com, o sezoni kluba velike tradicije i planovima za budućnost.

  • Naš osnovni cilj je bio opstanak u Super ligi, dok se ambiciozni cilj vezivao za ulazak u plej-of. Dolaskom par iskusnih igrača i ostankom Branka Radanovića u ulozi igrača, došli smo u poziciju da se borimo za lidersku poziciju na tabeli. U jednoj trenutku smo bili i lideri. Rodila se i želja da završimo kao prvi regularni deo šampionata, ali smo izgoreli u odlučujućim mečevima. Idemo dalje. Naš cilj smo ispunili. Mladi igrači dobijaju šansu. Formiramo ekipu za naredne godine. Taj kostur će ostati u narednom periodu u Dinamu.

Koje su kranje mogućnosti Dinama u završnici sezone – plej ofu?

  • Želimo da izborimo Evropu. To je neki novi cilj. Fokus je na Kup takmičenju gde želimo do polufinala i finala. U jednoj utakmici može svašta da se desi.

Dinamo se posle nekoliko godina vratio na superligašku scenu – i ne samo to, već zauzeo mesto u vrhu srpskog rukometa. Reč je o gradu velike rukometne tradicije. Da li se oseća euforija?

  • Lepo je biti rukometaš u Pančevu. Dobri su komentari običnih ljudi, roditelji prepoznaju naš rad, deca se vraćaju u rukomet. Napravili smo ozbiljnu školu rukometa sa trenerima koje pažlajivo biramo i okupljamo – vraćamo neke i nazad. Krećemo sa programom mini rukometa, radom sa decom u drugom i trećem razredu, gde profesori imaju razumevanja za rukomet i loptu.

Na klupi je Pančevac Ivan Petković, koji je dugo u klubu…

  • Ivan je dugo tu. Nikada nije išao van grada. Čekao je svoju šansu. Imamo puno poverenje u njega. Menjaćemo neke stvari, ali on će ostati tu i zaslužuje da radi u prvom timu. Radimo i sa klincima uz asistenciju trenera prve ekipe. Dinamo treba da bude prepoznatliv u rukometnom svetu.

Brzo ste se popeli među najbolje u Srbiji. Kakve će Dinamo imati ambicije u narednim godinama?

  • Naša ideja je da našoj deci omogućimo što više turnira u inostranstvu. da proizvodimo igrače, da ih pravimo i za druge klubove. Da deca budu zadovoljna, da vole da dolaze i jednog dana i sama jedu taj rukometni hleb. DA odu, ali i da se vrate u Pančevo, kao što smo se i mi vratili posle naših karijera. Sada mi nekim klincima prenosimo znanje i iskustvo, pomažemo, i nadamo se da će sutradan i oni to isto raditi sa nekim novim generacijama. To je puna satisfakcija, a da li ćemo biti prvi, drugi, četvrti, manje je bitno. Kako će se to odvijati iz godine u godinu, nije predvidljivo. Prioritet dajemo deci.

Kvalitet srpske Super lige je predmet mnogih kritika…

  • Igrao sam je dugo, osvojio ligu SCG i prvu ligu Srbije. Tada su bila mnogo teža gostovanja, napetija. Više nemamo taj odnos, taj pritisak na strani, svi klubovi dočekuju mečeve u lepoj atmosferi. Taj trend treba da se nastavi. Svi mislimo da je slabije takmičenje, ali nije toliko. Dosta igrača ide trbuhom za kruhom, kao i u drugim olbastima života. Kako u društvu, tako i u sportu, najbolji studenti traže da se naplate i ostvare. Raduje me da imamo trend rasta u Južnom Banatu, i rukometa, i poslovnog ambijenta. Vratili smo Ivoševića, Žujovića, probali smo da vratimo još neke momke. Ljudi hoće da se vraćaju, i verujem da će to biti trend. Ti momci mnogo znače mladim igračima, da im prenose iskustvo koje su nakupili igrajući u mnogim sredinama. To je taj put. Veoma vredan – zaključuje direktor Pančevaca, Stojan Radanović.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball