EFIKASAN START U MAĐARSKOJ, Igor Mršulja: Cilj Orošhaze je opstanak u ligi - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje EFIKASAN START U MAĐARSKOJ, Igor Mršulja: Cilj Orošhaze je opstanak u ligi

EFIKASAN START U MAĐARSKOJ, Igor Mršulja: Cilj Orošhaze je opstanak u ligi

zika.bogdanovic
0 komentar

Nekadašnji kadetski reprezentativac Srbije i prvotimac beogradskog Partizana, Igor Mršulja (25), vodeći je strelac Prve lige u Mađarskoj posle četiri odigrana kola. Srednji bek povratnika u mađarsku elitu, ekipe Orošhaze koja na klupi ima crnogorskog trenera Ratka Đurkovića, postigao je 29 golova u četiri uvodna meča šampionata i tako pokazao da će biti glavni adut u borbi za opstanak.

Momak sa Novog Beograda posle odlaska iz Partizana, dve i po sezone nosio je dres holandskog Folendama, sa kojim je prošle sezone osvojio Kup i bio vicešampion BENE lige.

  • Odlazak u Holandiju je bilo iznuđeno rešenje, na neki način i beg posle situacije u kakvoj je bio Partizan, ali iz ove perspektive ne bih se odrekao tog iskustva. U Holandiji i Belgiji igra se BENE liga sa po šest najboljih klubova. Pokušavaju da simuliraju skandinavski stil, puno trčanja, run and gun rukomet, postiže se preko 30 golova na svakoj utakmici. Velika razlika u odnosu na Mađarsku, gde se više gleda na gabarit, kilograme, snagu. U Holandiji su igrači brži, okretniji, lakši, zato mi je bilo potrebno određeno vreme da se naviknem na to i počnem da koristim više prostor, da teram odbrambene igrače da se kreću, a u odbrani više da koristim noge, s obzirom da ćete statični sa ovoliko kilograma teško nekoga zaustaviti.

Izgubili ste četiri utakmice na startu, cilj ostaje isti – opstanak.

  • Ambicije su vezane za opstanak. Klub se vratio u prvu ligu ove sezone, jasan je signal od svih u klubu da nam je to cilj. Startovali smo sa četiri poraza, imali smo šanse za neke bodove, ali takav je bio raspored. Nadamo se bodovima u narednim mečevima. Ratko je jedan od glavnih razloga zbog kojih sam se uputio u Orošhazu. Naravno i izazov igranja takve lige bio je jedan od razloga. Poznavajući njegov rad, želeo sam da se unapredim u odbrani, doradim u tom delu igre.

Devet golova postigao si u porazu od Vesprema 25:31…

  • Neko bi rekao loš srednji bek, previše golova postiže (smeh). Tako se otvorila utakmica, bilo je prilike za šut. U par navrata sam igrao i levog beka iznuđeno zbog povreda u timu. Koristio sam kontre i polukontre, jer na postavljenu odbranu teško možeš da im uradiš nešto, nemaju puno mana, znate i sami kakva je to ekipa. Srećan sam da sam igrao protiv Vesprema i stanem rame uz rame sa Šterbikom, Maeom, Cuparom, Lekaiem. Izvanredno iskustvo, radujem se utakmicama sa Segedom i Tatabanjom – zaključuje Igor Mršulja.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball