Igor Karačić o "neverovatnom Čupiću", "muškarčini Stojančetu" i "srpskom bratu Džambu" - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje Igor Karačić o „neverovatnom Čupiću“, „muškarčini Stojančetu“ i „srpskom bratu Džambu“

Igor Karačić o „neverovatnom Čupiću“, „muškarčini Stojančetu“ i „srpskom bratu Džambu“

zika.bogdanovic
0 komentar

Interesantan podcast u okviru serijala #ostanikodkuće u kome je Igor Karačić razgovarao sa našim urednikom Žikom Bogdanovićem, doneo je i interesantna zapažanja hrvatskog asa o svojim saigračima iz Vardara, sa kojima se popeo na vrh Evrope. 

Član PGE Vive Kielcea apostrofirao je Ivana Čupića kao čoveka koji je bio izuzetno bitan za tim u najvažnijim trenucima:

  • O njemu su svašta pričali i pisali. Kada bih postavio profil igrača što se tiče karaktera, mentaliteta, svlačionice i terena… njega bih prvo postavio na vrh. To je neverovatno kakav je čovek pobednik, kakav je radnik. Radimo trening dva sata, on posle toga mene za ruku, idemo kod Jure (kondicionog trenera) u teretanu da radimo dalje, iako mu koleno natiče, ima 33-34 godine. Preneo je taj karakter juga Hrvatske na igrače. Preponosan sam što sam dobio priliku da igram sa njim – izrazio je Karačić divljenje prema svom saigraču i prokomentarisao i kapitena Stojančeta Stoilova.

  • Stojanče je jednom rečju „mažište“. Muškarčina. Mangup sa skopske ulice, ali prevashodno pravi prijatelj i pravedan. Možeš da imaš konflikt s njim 100 puta, ali nikada zbog neke sitnice ili gluposti. Uvek ćeš znati zbog čega si ga imao. Naučiš stvarno neku lekciju u životu. Pogodi te u srž.

Karačića godinama veže i iskreno prijateljstvo za srpskog golmana Strahinju Džamba Milića koji je posle razlaska sa Vardarom u leto 2018 praktično prekinuo karijeru sa 28 godina…

  • Za mene nije Strahinja, za mene je brat. On je moj srpski brat. Njegova majka je srpska majka, a ona me zove hrvatski sine. Mnogo mi je žao, ali ne gubim nadu da će se vratiti rukometu. Znam da ima ogromnu želju, averujem da će se vratiti. Kao što je Deki (Milosavljev) ušao na mala vrata, a došao na velika. Nadam se da će Džambo vratiti, ući na mala ponovo, a izaći na velika. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball