Marina Glavan o uspehu "Lokosica": Ovo je bio samo san prošlog leta! - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje Marina Glavan o uspehu „Lokosica“: Ovo je bio samo san prošlog leta!

Marina Glavan o uspehu „Lokosica“: Ovo je bio samo san prošlog leta!

zika.bogdanovic
0 komentar

Nedelja za slavlje u Zagrebu! Jedan od najvećih simbola ženskog rukometa na prostorima EX-Yu, Lokomotiva, opet je na naslovnim stranicama! „Lokosice“ su osvojile drugu evropsku titulu, posle Kupa IHF 1991. godine, u vitrinama se od ponedeljka nalazi i pehar namenjen osvajaču Čelendž Kupa. Neočekivano, u potpunosti, pogotovo ako se zna sa kakvim budžetom i ambicijama je trener Nenad Šoštarić krenuo u evropsku avanturu. Na tom putu, u jednu od heroina je izrasla Marina Glavan (26). Metkovčanka je do prošle sezone nastupala u Splitu, ali i hleb zarađivala radeći kao diplomirani ekonomista od „9 do 5“. Deset meseci kasnije, zlatna medalja je oko vrata…

  • Proslavilo se lepo. Dočekali su nas na Aerodromu, dobile smo bukete cveća od Grada, bilo je euforije. Već u subotu nas čekaju Sesvete. Krenuli smo treninzi, vratili smo se brzo u kolotečinu – kaže Marina za Balkan-Handball.com i dodaje:
  • Nismo očekivale ovakav uspeh posle svega. Lokomotiva se vraćala u život nakon dve godine, formirana je mlada ekipa i igrale smo od utakmice do utakmice. Finale je bilo nešto strano, ali vera se povećavala iz utakmice u utakmicu. Samopouzdanje je raslo. Trener je od starta verovao u nas, motivisao i podržavao. Od Madeire na startu pa do kraja, u svih 10 utakmica. Došle smo do zlata. Da nam je neko pre Gran Kanarije ponudio samo polufinale, bile bismo prezadovoljne, a ne ovako, sa peharom na letu iz Švedske.

Sezona nije gotova. Igra se za titulu u Hrvatskoj, iako je drugo mesto realnost…

  • Ostala su još četiri meča. Jedna pobeda nas deli od drugog mesta, a u poslednjem kolu sa Podravkom potrebna je pobeda od sedam golova kako bi osvojili Prvenstvo. Ciljevi su ispunjeni za ovu sezonu. Nije ni Podravka daleko. Imam puno prijateljica tamo, i kod nas, i kod njih je stanje „li-la“. Bolje stoje finansijski, dok su kod nas u pitanju uglavnom studentkinje koje su na stipendijama. Direktorica se bori za nas. Čelendž Kup je bio skupa avantura, ali nismo imale problema.

Podravkašice su osvojile Kup Hrvatske prošlog vikenda. Verovatno se ne bi menjala za taj trofej…

  • Ne bi se menjala. Svaki trofej ima svoj značaj, ali je evropski poseban. Zahvaljujući nama nisu se morali pomerati termini završnog turnira Kupa. Čestitale smo jedne drugima. Svi su zadovoljni na kraju.

Do prošlog leta imala si full-time kancelarijski posao u Splitu, dok je rukomet bio ljubav u lokalnom klubu, a ovakve stvari samo u snovima. Za manje od godinu dana, sve se promenilo. Rizik se isplatio.

  • U potpunosti. Imala sam sreće da nađem posao u struci (računovodstvo i finansije), a nije ga lako napustiti u današnje vreme, kada se od sporta ne može živeti pristojno. Svi su govorili da probam, da nikada neću imati ove godine, da ima vremena da se sedi u kancelariji. Prelomila sam, dobila podršku i od direktora koji je i sam sportista. Razumeli su moju sportsku stranu. DObila sam šansu u Lokomotivi, iskoristila je. Ta žrtva se isplatila za godinu dana. Prošlog leta nisam verovala da je ovako nešto moguće…

Šta dalje?

  • Imala sam cilj da dolaskom u Lokomotivu sazrim i okusim profesionalizam koji u Metkoviću i Splitu nisam mogla. Sada je cilj inostranstvo. Još uvek nisam obavila razgovore sa klubom, jer smo sve ostavili posle finala, kako bi mogla da se fokusiram. Iz razgovora sa direktoricom Klaudijom, znam da je cilj da se zadrži 90% ekipe. Verujem da sam se nametnula svojom igrom ove sezone. Ponuda ima, sagledaću sve iz svakog ugla, pa šta bude najbolje – zaključuje Marina Glavan.

photo: Senad Honic, Facebook

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball