Balkan-Handball.com

Naumče Mojsovski: Makedoniji su potrebna dva vrhunska kluba

Legenda makedonskog rukometa, nekadašnja zvezda iz zlatne ere skopskog Metalurga, Naumče Mojsovski, sada u ulozi predsednika RK Struga, organizatora tradicionalnog turnira na „ženskoj plaži“, prethodnih dana imao je puno posla. Organizacija turnira sa najvećom tradicijom u regionu ponovo je bila na vrhunskom nivou, a završnu reč, kao i mišljenje u vezi aktuelnih tema u makedonskom rukometu, mogli smo da čujemo u razgovoru za Balkan-Handball.com.

  • Zadovoljan sam organizacijom. Imali smo otkazivanje ekipa u zadnji čas, nedelju dana pre početka, ali uspeli smo sve da skockamo kako treba. Ekipe, naši gosti su zadovoljni. Uradili smo šta je trebalo. Najavljujem da će turnir naredne godine možda biti i bolji od prošlogodišnjeg. Tada smo igrali sa osam ekipa, sada smo smanjili na šest. Teško je ljudima da budu na terenu od pet do pola 12 kada se završava poslednji meč. Za narednu godinu ponovo planiramo turnir sa osam ekipa, s tim što bi se ekipe zagrevale na pomoćnom terenu, kako bismo smanjili vreme između utakmica – rekao je Mojsovski i najavio borbu domaće Struge za plej-of u narednoj sezoni:

MAKEDONSKE LEGENDE PONOVO NA TERENU: Mojsovski i Manaskov zaigrali u Strugi

  • Zadovoljan sam urađenim u prethodnoj sezoni. Posle 18 godina smo se vratili u Super ligu. Cilj je bio da neispadnemo prvu godinu. Jedno mesto je falilo da uđemo u plej-of. Odradili smo zacrtano, sredinu tabele. Želimo u plej-of ove godine. Neki igrači su zadovoljili na probi, a neki ne. Trebalo bi da nam dođe jedan Rus. Napravićemo konkurentnu ekipu za plej-of.

Ostatak intervjua u kome Mojsovski govori o rezultatu makedonskih kadeta na SP 2019 u Skoplju, zlatnoj eri Metalurga i potrebi da Makedonija ima dva vrhunska kluba, pogledajte u videu (i kliknite SUBSCRIBE kako bi se pretplatili na naš Youtube kanal)…

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *