NEMCI ŽELE EURO 2024: Svetski rekord na stadionu pre 50.000 gledalaca – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

NEMCI ŽELE EURO 2024: Svetski rekord na stadionu pre 50.000 gledalaca

Odluka o organizatorima Evropskih prvenstava 2022. i 2024. godine biće doneta na EHF Kongresu koji je na programu 19. i 20. juna u Glazgovu. 

Jedan od ozbiljnijih kandidata je Nemačka, koja se nameračila da po prvi put organizuje Evropsko prvenstvo za muškarce 2024. godine. Odlična infrastruktura, iskustvo u organizaciji velikih takmičenja, ali i najveći kapaciteti dvorana, uz nameru da otvaranje organizuju na stadionu u Dizeldorfu pred 50.000 ljudi, glavni su aduti Nemaca.

  • Govorimo o velikom sportskom događaju u zemlji koja je luda za rukometom – kaže gen-sek federacije Nemačke, Mark Šober i dodaje:
  • Milioni Nemaca gledaju rukomet na TV i pune arene širom zemlje svakog dana. Imamo više od 750.000 aktivnih igrača u preko 20.000 klubova. Rukomet je dvoranski sport broj 1 u Nemačkoj u pogledu aktivnih igrača i gledalaca, zato svi sa nestrpljenjem čekamo odluku u želji da organizujemo EHF EURO 2024.

Namera je da se postave novi standardi na EP – kada su u pitanju kapaciteti dvorana…

  • Naša kandidatura podrazumeva i postavljanje novog svetskog rekorda kada je u pitanju gledanost jedne utakmice, i to u meču otvaranja koje bi trebalo da se održi na ESPRIT Areni u Dizeldorfu pred 50.000 gledalaca. Pored toga, sve ostale arene bi imale kapacitet veći od 10.000 gledalaca, uključujući i čuvenu LANXESS arenu, mesto EHF Final4 od 2010. godine, Barclay Arenu u Hamburgu, koja je gostila finalni vikend Svetskog prvenstva za žene 2017. http://euro24germany.com/

U slučaju da Nemačka dobije domaćinstvo, biće to prvi događaj sa 24 ekipe u jednoj zemlji…

  • Imamo kratke distance između gradova, za sve učesnike, timove, navijače i zvaničnike. Drugo, možemo da računamo na sjajnu infrastrukturu u pogledu logistike, putovanja, smeštaja i kapaciteta hotela u svim gradovima organizatorima. Do Nemačke se lako stiže iz svih evropskih zemalja, u srcu smo Evrope i dobro povezani autoputevima, železnicom i avio konekcijama. Kao jedini organizator pružamo šansu još jednoj zemlji da učestvuje, za razliku od toga kada imate dva domaćina.

Svi dobijaju i na ekonomskom planu

  • Nemačka brine o razvoju evropske rukometne porodice. Planiramo da prodamo 750.000 karata, od toga će i EHF imati veliki profit, a taj novac se može upotrebiti za razvoj rukometa širom Evrope. Možemo omogućiti šansu da EHF investira u budućnost evropskog rukometa. I naša želja je da deo prihoda uložimo u to. Planiramo treninge i programe za slabo razvijene EHF članice. Želimo da organizujemo i važan samit vezan za marketing i rukometni biznis kako bi povećali nivo profesionalizma i na tom polju. 

Šta navijači mogu da očekuju od EHF EURO 2024?

  • Naravno, naše gostoprimstvo i duga tradicija u organizaciji ovakvih događaja, ne samo u ruometu. Čak sedam od 10 miliona stranaca u Nemačkoj dolazi iz zemalja članica EHF. To znači milione rukometnih fanova, koji će podržavati svoje timove, blizu svojih gradova gde žive. Očekujemo veliki broj stranih navijača, onih koji žive u Nemačkoj. Ovo će napraviti odličnu atmosferu. Arene će biti pune, bez obzira na to igra li Nemačka ili ne. Na primer, ženski finalni vikend u Hamburgu na SP 2017 bio je rasprodat sa 11.000 navijača, bez obzira na to što se Nemačka nije kvalifikovala. Pogledajte i F4 u Kelnu, gde imate 20.000 navijača, bez obzira na to, da li nemački klubovi učestvuju ili ne. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *