Balkan-Handball.com

SAVETOVANJE 2018 – 250 srpskih trenera u Kragujevcu

Centralni seminar zajednice Trenera Rukometnog saveza Srbije održava se od petka do nedelje u Kragujevcu. Tradicionalno mesto okupljanja i termin privukao je 250 trenera koji su u tri dana imali priliku da slušaju izlaganja trenera, kondicionih trenera, trenera golmana, psihologa, dok je prvog dana svoje dvočasovno izlaganje imao i Dragan Načevski, zadužen za delegiranje sudija u Evropskoj rukometnoj Federaciji.

  • Organizacija je podignuta na jedan viši nivo. Sam ambijent u kome se seminar odvija, predavači, teme i pokloni za sve učesnike (svi učesnici dobili trenerke i majice sa logom zajednice trenera RSS), sve to govori tome u prilog. Imali smo predavača Dragana Načevskog, predstavnika sudija EHF, koji je dva sata držao pažnju trenera. Govorio je o izmenama pravila koja smo mogli ekskluzivno da čujemo, a tek će biti na predavanjima sudija. Neke stvari treneri nisu ni znali, a vrlo je važno za rad trenera i komunikaciju na utakmicama. Nastavićemo sa praksom dovođenja ljudi iz Evropske rukometne Federacije, kako bi iz prve ruke imali saznanja o stvarima važnim za budućnost našeg sporta. Za ostale predavače izabrali smo naše trenere koji rade u inostranstvu. Jordović je od leta u Izraelu, želimo mu puno sreće tamo. Radosavljević je dugo u Kataru, dok Isaković ima zavidno iskustvo rada u Rumuniji. To su treneri koji imaju šta da prenesu trenerima.

I ove godine, seminar u Kragujevcu karakteriše masovnost… 

  • Jedan od najmasovnijih seminara u ovom delu Evrope, što je sigurno vezano i za ono što se nudi u smislu tema i predavača. 

FOTO GALERIJA

Trenerska struka radi u dosta teškim uslovima u Srbiji…

  • Treneri rade, kako to volim da kažem, u ratnim uslovima. Nemam pomoć kancelarije i UO RSS. To su problemi. U budućnosti ćemo tražiti saradnika koji razume sve probleme, ne samo trenerske struke, već i celokupnog rukometnog sporta u Srbiji – zaključio je predsednik Zajednice trenera RSS, profesor Saša Marković.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *