Balkan-Handball.com

Nexe sklopio kockice, Vedran Zrnić: Prepoznati kao sredina koja garantuje napredak

Desni bek Mateo Rodin, perspektivni golman Dominik Kuzmanović (18) i levo krilo Aleksandar Bakić (19) tri su nova imena koja će navijači našičkog Nexe-a imati priliku da upoznaju u narednoj sezoni. S njima je hrvatski vicešampion kompletirao ekipu za narednu sezonu u kojoj će novoformirana Liga Evrope biti veoma zahtevno takmičenje, poprilično kvalitetnije od dosadašnjeg EHF Kupa.

  • Kompletirali smo ekipu, hteli smo da to napravimo pre kraja sezone, po uzoru na klubove u Nemačkoj. To je jedan novitet koji smo uveli i koji daje sliku o tome kako će u stvari klub izgledati u budućnosti – kaže za Balkan-Handball.com „olimpionik“ Vedran Zrnić, sada u ulozi menadžera kluba:
  • S ovim pojačanjima mislim da ćemo izgledali vrlo dobro. Ivan Sršen nam ide u Veclar, a dolazi nam Mateo Rodin. Produžili smo ugovore sa krilima, Vidom i Jelinićem, doveli Aleksandra Bakića koji je veliki potencijal iz crnogorske reprezentacije, deo tog mladog talasa u evropskom rukometu. Mladi Dominik Kuzmanović je veliki potencijal između stativa, dolazi kao pojačanje Caru i Radovanoviću, s tim što će završiti srednju školu u Dugom selu pored Zagreba, a kod nas dolaziti na treninge, da bi mu Našice postalo stalna adresa od leta 2021. 

Kvalitetnije takmičenje u Evropi zahteva i jači sastav za narednu sezonu. Da li će to Nexe imati?

  • Teško je porediti, ova sezona je bila presedan, dotukla je klubove. Nama je najbitnije da smo ostali stabilni. Razmišljali smo unapred, bićemo dobra konkurencija svima u Ligi Evrope i hrvatskom prvenstvu. Teško je bilo šta reći, jer se ne bavimo samo igračkim kadrom. Radimo velike pomake u klubu što se tiče privlačenja više gledalaca, planovi su i da gradimo dvoranu, tako da mislim da uz predsednika Josipa Ergovića imamo dobru perspektivu. Prepoznati smo kod mladih igrača kao sredina koja garantuje dobar rad i napredovanje. To je ono što je jako bitno – jasan je Zrnić. 

RK Nexe se prethodnih dana uključio u humanitarnu podršku vezanu za pandemiju korona virusa koja je zdravstveno, ali i materijalno pogodila čitav svet, samim tim i naš region.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *