Balkan-Handball.com

NOVI LJUBIN ‘KLINAC’: Ivan Horvat o transferu života

Rukometna škola u gradu Bjelovaru nedvojbeno je među cijenjenijima u Hrvatskoj. Grad koji je početkom 70-ih godina prošlog stoljeća Europi dao novog prvaka, tadašnjeg Partizana, također je i Hrvatskoj dao brojne talente. Među njima i Ivana Horvata, 23-godišnjeg lijevog beka. Mladića koji je kroz Premijer ligu, preko GRK Varaždina, uspio izboriti svoje mjesto u redovima njemačkog velikana Flensburga. Netom po priključivanju sastavu Ljube Vranješa mladi je ‘topnik’ za Balkan-Handball.com govorio o ponekim detaljima svoje karijere:

Ivane, kakvi su bili tvoji rukometni počeci?

Tata mi je igrao rukomet, ali mislim da nije od tud krenula želja… Uvijek sam igrao nogomet. A pošto je Bjelovar rukometni grad, treneri su išli po školama i zvali djecu na treninge. Mislim da je bilo subotom u 11. I tako su se svi moji prijatelji učlanili u rukometni klub osim mene. Ja nisam htio, ne znam zašto…

Svaki vikend bi me nagovarali, ali nisam htio. Do jednom, ne znam zašto.. Viknuo sam im kroz prozor da me sačekaju, da idem. Prvi trening sam bio golman, ali nisam nikad stao na gol. Samo sam se zagrijavao kao golman. Odmah sam skužio da volim postizati golove i da ne namjeravam braniti.

Jesi li očekivao tako veliki transfer već ovo ljeto?

Nisam očekivao ovako veliki transfer, ali nadao sam se nečem jačem, nekoj jačoj ligi. Iako ne smatram da sam sada išta riješio… Moram još puno, puno dokazati i postići da bih rekao za sebe da sam uspio. Ovo je samo velika prilika koju treba iskoristiti što bolje.

Zašto baš Flensburg?

Ne znam zašto baš Flensburg, ali drago mi je da je tako ispalo. Nakon finala kupa sam primio poziv od Vlade Stenzla koji me preporučio u Flensburg i tako sam završio tu gdje sam sad. Uz pomoć Vlade Stenzla i Zdravka Guduraša i hvala im na tome.

Igra li (ili je igrao) možda i netko od tvojih idola u Flensburgu?

Pa ne igra, ali divim se svim igračima koji su igrali i igraju u Flensburgu.

Ti u Flensburg, Crnojević pred koji dan u Kiel… Kakva je to ‘kemija’ u Premijer ligi?!

Ne znam što se dešava, ali drago mi je da je tako. Nadam se da će se još puno ljudi prodati u super klubove jer bi to bilo dobro za hrvatski rukomet. Također su iz moje ekipe u odlične klubove, koji igraju Ligu prvaka, otišli Leon Vučko (Tatran Prešov op.a.) i Martin Marčec (Metalurg op.a.) za koje znam da će se super snaći jer su odlični igrači.

Kakav je bio komentar trenera Vlade Vujovića na odlazak u Njemačku?

Trener Vujović mi je iskreno čestitao i bilo mu je jako drago jer, vjerujem da i njemu imponira kao treneru da se njegovi igrači što bolje prodaju i što bolje igraju. To također govori o njegovoj kvaliteti kao i o kvaliteti GRK Varaždina koji je jako blizu vrha u hrvatskom rukometu već zadnje tri godine. Ovim putem se također zahvaljujem i GRK Varaždinu i svim trenerima.

Koga smatraš najvećom potporom u svojem putu ka vrhu europskog rukometa?

Najveća potpora su mi definitivno obitelj, djevojka i prijatelji.

Što bi izdvojio kao svoje najveće rukometne vrline? Čime planiraš ‘osvojiti’ njemačku publiku?

A ne znam stvarno svoje najveće vrline…

I za kraj… Koje tri reprezentacije vidiš kao osvajače medalja na Olimpijskim igrama?

Najviše se nadam da će Hrvatska osvojiti Olimpijske igre, haha. Druge dvije ekipe nisu ni bitne – zaključuje novi član Ljubinih trupa.

Za Balkan-Handball.com,
Tomislav Laurić

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *