Balkan-Handball.com

Predrag Vejin: Razgovor sa Vujovićem prelomio da dođem u Niš

Povratnik u srpski rukomet, Predrag Vejin (25), nakon višegodišnje karijere u inostranstvu, u predstojećoj sezoni nosiće dres niškog Železničara. Vicešampion Srbije ima velika očekivanja, koja su se poklopile sa ambicijama levorukog šutera iz Apatina. U razgovoru za Balkan-Handball.com, Predrag govori o saradnji sa Veselinom Vujovićem, godinama provedenim u inostranstvu, reprezentaciji Srbije…

– Iskreno, da mi je neko rekao pre godinu dana da ću se vratiti u Srbiju ne bi mu verovao, vraćam se nakon pet sezona u inostranstvu. Pre odluke o povratku, sastao sam se sa Veselinom Vujovićem, svidelo mi se to šta je imao da mi kaže, gradi se jedan zdrav projekat u Nišu. Razmislio sam par dana i uz konsultacije sa porodicom doneo sam odluku da se vratim u Srbiju. Priključio sam se ekipi na Zlatiboru u drugoj polovini jula, za sada sam zadovoljan, radujem se radu sa Veselinom Vujovićem i svakako da je on u velikoj meri uticao na moju odluku da dođem u Srbiju.– ističe Predrag Vejin.

Za ambiciozni klub iz Niša u predstojećoj sezoni kao prioritet označeno je osvajanje domaćih trofeja, kao i što bolji rezultat u SEHA ligi i EHF kupu…

   – Želja svih u klubu je da ostvarimo što bolji rezultat u SEHA ligi, ali prioritet stavljamo na domaće prventsvo, kao i odbranu titule u nacionalnom kupu. Ambicije smo postavili na jedan veoma visok nivo, takođe dobar rezultat u EHF kupu može da doprinese svim igračima, svim ljudima u klubu i gradu Nišu. Meni lično veliku satisfakciju predstavlja mogućnost da predstavljam jedan srpski klub u evropskom takmičenju. 

Železničar je u velikoj meri promenio ekipu u odnosu na prethodnu sezonu kada je u Niš stigao pehar osvojen u nacionalnom kupu, dok je šampionska titula ,,izmakla“ u poslednjem kolu…

   – Sviđa mi se što je tim sastavljen od mladog igračkog kadra, uz par iskusnijih, ja sam sa 25. godina u toj grupi igrača sa najviše iskustva, iako je opšte poznato da se u rukometu malo kasnije sazreva, ovo je kompleksan sport i najbolje godine su oko 30-te. Kao kolektiv dobro funkcionišemo, imamo odličan stručni štab, svi imamo ogromnu volju i želju za radom i napretkom.– smatra levoruki šuter.

Nakon odlaska iz Metaloplastike pre pet godina, usledila je selidba u Ademar Leon. Početak inostrane karijere kao iz snova, dobre partije u Španiji rezultirale su potpisivanjem ugovora sa francuskim Dankerkom. Prošle sezone Vejin se vratio na mesto uspeha, činilo se to kao pravi potez, međutim…

   – Prve dve godine u inostranstvu su definitivno najbolje u mojoj karijeri, kao mlad igrač otišao sam u Španiju što se ispostavilo kao dobar potez. Dobre igre u Španiji preporučile su me tadašnjem francuskom šampionu Dankerku, sa kojim sam potpisao ugovor. Prošle sezone doneo sam odluku da se vratim u Ademar Leon, to mi je kao druga kuće, ljudi me poštuju, bio sam srećan zbog povratka. Međutim, prethodna sezona definitivno nije bila moja, došlo je do promene trenera, nemam nameru da tražim krivca, okrećem se narednim izazovima i misli su mi usmerene isključivo na Niš.

SVE JE LAKŠE UZ BALKANCE…

Predrag ističe jednu stvar koju smatra kao pravi poklon kada igrač ode u neki inostrani klub…

   – Kada odete u neki inostrani klub, ako su tu igrači sa Balkana to je kao pravi poklon, jedan drugom značite sve u tom trenutku. Težak je taj hleb u inostranstvu, ali tada je sve lakše, kada imate drugare, nebitno iz koje balkanske države. Imao sam priliku u Ademaru da igram sa Cuparom i Žikom Pešićem, provodili smo dosta vremena zajedno, sa jedne strane sport, ali prijateljstva ostaju zauvek.– iskren je momak iz Apatina.

Kada je reč o nastupanju za nacionalni tim, novi igrač niškog kluba nema dilemu…

   – Za seniorsku reprezentaciju do sada imam dva nastupa, selektor Dejan Perić me je zvao za baraž mečeve protiv Mađarske. Velika čast i privilegija mi je da predstavljam boje svoje zemlje, uvek ću se rado odazvati pozivu i kada god usledi ja ću biti srećan. Letos sam pozvan da nastupim na Mediteranskim igrama u Španiji, sa zadovoljstvom sam to prihvatio.– zaključio je Predrag Vejin.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *