Balkan-Handball.com

Prva zvezda „otpisanih“ Janko Božović: Verovao sam da Metalurg ne može da propadne

Novi život Metalurg započeo je sa dobrim partijama u EHF Ligi šampiona, gde je tim Line Červara nabildovao samopouzdanje pobedama nad Elverumom i Kadetenom pred svojim navijačima. Malo ko je očekivao da će treći tim makedonskog šampionata, sa sastavom skrpljenim posle raspada onog šampionskog, biti konkurentan rivalima u Evropi, ali uspelo se. Najzvučnije pojačanje u prelaznom roku, austrijski reprezentativac, Janko Božović, potvrdio je status prve zvezde tima svojom golgeterskom serijom u prvih mesec dana sezone:

– Imamo pozitivnu atmosferu, naravno, motivacija je još veća kada se pobeđuje. Verovao sam da ćemo biti konkurentni u EHF Ligi šampiona. Samo da nas posluži zdravlje, verujem da se možemo boriti za jedno od prva dva mesta i proći grupu. Posle toga bilo šta teško je prognozirati – kaže levoruki Baranin za Balkan-Handball.com i komentariše i „domaći derbi“ sa Rabotničkim:

– Bila je to dobra priprema za meč sa Norvežanima. Ono što sam iskreno najviše priželjkivao pri kraju je da se niko ne povredi.

Posle Kadetena, pao je i Elverum…

– Loša realizacija i odbrana sputale su nas na početku, ali smo uspeli da preokrenemo utakmicu. Jakom odbranom i dobrim golmanom smo uspeli da rešimo meč u našu korist.

Kako se osečaš u Metalurgu?

– Osećam se odlično. Mi smo jedna mlada ekipa, puna talenata i jako motivisana. Imamo odličnog trenera koji zna da iskoristi sav taj potencijal. Svi se dobro slažemo, podržavamo jedni druge, imamo puno respekta. Očekujem još više navijača da dođe da nas podrži, ali hvala svima koji su do sada dolazili.

Mnogi su se pitali, zašto posle Bundeslige i Meškova u Metalurg, shodno situaciji u Skoplju prošle sezone? Ipak si prihvatio izazov. Koji su te motivi vodili?

– Iskreno, nije bila baš laka odluka. Imao sam pomešana osećanja. Najveći motiv mi je bio Lino Červar, ali sam i verovao da klub kao Metalurg ne može da propadne. Do sada me taj instinkt nije prevario. Zadovoljan sam svojom odlukom – zaključuje desni bek Metalurga, Janko Božović, priču za Balkan-Handball.com.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *