Roland Mikler na Kampu u Splitu: Radost je raditi sa decom - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje Roland Mikler na Kampu u Splitu: Radost je raditi sa decom

Roland Mikler na Kampu u Splitu: Radost je raditi sa decom

zika.bogdanovic
0 komentar

Jedna od najvećih zvezda šestog UNIQA Kampa rukometnih golmana u Splitu bio je mađarski as Roland Mikler. Čuvar mreže mađarskog Vesprema lansirao se u rukometnu orbitu pre par godina u radu sa trenerom Harisom Porobićem, prvo u PIK Segedu, a zatim u Vespremu. Polaznici Kamp imali su priliku da vide delić rada iz kluba, s obzirom da je demonstrator u Kampu bio i drugi golman finaliste EHF Lige šampiona, Mirko Alilović.

  • Lepo mi je u Splitu. Projekat je odličan, zanimljiv, radimo sa decom iz čitavog sveta. Nadam se da će im barem delić saveta koje smo im davali pomoći u daljoj karijeri.

Kako je raditi sa Mirkom i Harisom u ovakvom okruženju?

  • Sigurno da nije isto, drugačije je kada iz dana u dan i nedelje u nedelju radimo pripremu. Tu smo da pokažemo šta mi radimo, kako bi deca mogla da izaberu svoj put. Dobro se osećam i uživao sam u radu sa klincima.

Koliki je uticaj Harisa Porobića na tvoju karijeru?

  • Počeli smo da radimo zajedno pre šest godina kada sam stigao u Segedin. Kakva je saradnja najbolje govori činjenica da sam prilikom prelaska u Vesprem tražio da i Haris krene samnom. Želeo sam da nastavimo uspešnu saradnju. Jako puno sam dobio od Harisa u karijeri. Još uvek radimo i radićemo na dalje, iako znam da kada mi kaže da je poslednja vežba, znam da mi slede još četiri minimalno (smeh).

Kako se osećaš 25 dana posle finala u Kelnu?

  • Odmah posle smo se prebacili na reprezentaciju i baraž sa Srbijom. Bilo je samo par dana da sve što se desilo procesuiramo i osećanja smirimo. Promenio sam fokus, skoncentrisao se na nacionalni tim. Idemo dalje. Čekamo narednu sezonu. Ne želim da se vraćam na ono što je bilo. Tako bih išao samo na dole. Gledam napred i u budućnost.

Pobedili ste Srbiju lakše nego što se očekivalo?

  • Srbija je skup dobrih igrača. Napravili smo dobar rezultat u Srbiji, koji nije obećavao prolaz. Odigrali smo dobrih 45 minuta u Kraljevu, kada se desilo isto ono što i u Kelnu. Prerano smo pomislili da smo pobedili. U Vespremu smo iskoristili i dobar rezultat iz prvog meča.

Sa kakvim ambicijama idete na SP 2017 u grupi sa Hrvatskom, Nemačkom…

  • Sve zavisi od novog selektora i tima koji on izabere. U ovom sastavu iz baraža mogli bi daleko  – do četvrtfinala, ali treba komentarisati tek nakon što saznamo ime selektora – jasan je Mikler.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball