Balkan-Handball.com

Vladan Matić (Mađarska): "Ostvarili smo plan"

U Zagrebu mnogo poznatih lica, a jedno od njih, svakako bivši proslavljeni reprezentativac Jugoslavije, Vladan Matić, već duže vreme trener mađarskog Pik Segeda, sada u ulozi pomoćnika selektora Mađarske, koja je na sinoć završenom Svetskom prvenstvu, osvojila šesto mesto, što je najveći uspeh za Mađare, unazad nekoliko godina. U meču za peto mesto, Nemačka je bila bolja…

 – Naš cilj je bio da uđemo među prvih osam. Taj plan smo i ostvarili. Možda ostaje žal za nekim mečevima, ali za taj neki, bolji rezultat, potrebno je da imaš dva podjednako ista reda igrača, izmene. Tu su nam najviše nedostajali Laluška iz Segedina i možda, Perez, koji se zahvalio reprezentaciji, a sigurno bi bio od koristi da je igrao 10-15 minuta. U svakom slučaju, ova strana žreba sa Hrvatima i Francuzima je bila teža. Da smo bili u Zadru, možda bismo i imali šta da tražimo, ali kada podvučemo crtu, zadovoljni smo.

Učinak Srbije na ovom Svetskom prvenstvu?

– Nisam stigao da gledam utakmice, ali sam pratio rezultate. Po njima mogu da kažem da je Srbija ostvarila i više od očekivanog.  Prvo pojavljivanje na velikom takmičenju i ulazak u prvih osam je uspeh.  Nije loše za ovu novu generaciju, treba raditi, napredovati.

Da se vratimo na klupski rukomet i duele Vesprema i Segedina, čiji ste trener?

– Vesprem je u prednosti, budući da su nas pobedili na našem terenu. Mi smo imali velikih problema sa tim prokletim povredama. Evo i sada, Anđelković je ispao zbog mišića. Laluška se vraća, kao i Nenadić. Doveli smo i novog pivotmena. Za sve to treba vremena, a to je jedino što nemamo.  Kako ćemo to uklopiti, ne znam.  Trebaće nam najmanje dva meseca da se sve skocka, a nama utakmice počinju već za deset dana.

Koliko će Deni Anđelković odsustvovati sa terena?

– Od tri nedelje do mesec dana. Treba malo ispitati, zašto mu mišići tako lako pucaju. Nadam se da mu je ovo poslednja takva povreda.

Petar Nenadić se vratio na teren…

– Vratio se u januaru. Nisam bio sa ekipom, ali sam čuo od pomoćnika da je poslednju utakmicu odigrao dobro. Posle devet meseci povrede, trebaće njemu dosta vremena da uđe u ekipu i zaigra u skladu sa svojim potencijalom…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *