Balkan-Handball.com

N. MOJSOVSKI: Ne pamtim da smo bolje igrali napad

U idiličnu sliku koju su reprezentativci Makedonije kreirali danas pobedom nad afričkim vicešampionom Tunisom od 33:25, sebe je implementirao i jedan od najiskusnijih – Naumče Mojsovski. Rukometaš Metalurga sve bolje igra posle oporavka od povrede, a prvu utakmice na Svetskom prvenstvu odigrao je na visokom nivou. Nije krio oduševljenje sjajnom pobedom crveno – žutih.

Iznanedila me je slabija igra Tunisa. Znali smo da oni bez pardona „idu u meso“ , ali mi smo igrali toliko kvalitetno i pametno u napadu , ne pamtim da je ikada išlo ovako sigurno. Ne mogu da se setim ni jedne izgubljene lopte. Znali smo koliko dobro možemo u odbrani, ali, iskreno, i sam se ne sećam naše utakmice sa ovako tečnom igrom u ofanzivi. Želim da ovako i nastavimo, da ovo ne bude naš maksimum.

Makedonija je najavu velikih dela sa reči prenela na teren…

Da, ovo je trenutak da napravimo nešto značajnije. Ova generacija treba da napravi veliki uspeh i prođe u četvrtfinale Svetskog prvenstva, odnosno da ostvari plasman na Olimpijske Igre, što je primarni cilj. Nadam se, i verujem da je to ovo takmičenje, na kojem će Makedonija uspeti, trebalo bi da je tako. Mislim da je ova ekipa puno zrelija nego ranije, dugo smo već zajedno. Većina igrača je već napravila nešto u karijeri, i sada puno sigurnije i bolje igra. Počelo je savršeno.

Sledeći protivnik je Iran…

Nadam se da ćemo biti podjednako dobri sutra protiv Irana. Čini mi se da ih je Bosna malo potcenila danas, a mi to moramo iskoristiti da ozbiljno shvatimo sutrašnjeg rivala i da se ne opuštamo – oprezan je Mojsovski

One Comment

  1. Pingback: Crtice iz Dohe, dan drugi | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *