Đurković i Ostoić na HANDBALL TALKS Vol.2: Razmišlja se o proširenju Lige šampiona - SEHA je apsolutno potrebna - Balkan-Handball.com
Naslovna Projekti Đurković i Ostoić na HANDBALL TALKS Vol.2: Razmišlja se o proširenju Lige šampiona – SEHA je apsolutno potrebna

Đurković i Ostoić na HANDBALL TALKS Vol.2: Razmišlja se o proširenju Lige šampiona – SEHA je apsolutno potrebna

zika.bogdanovic
0 komentar

Drugi panel na HANDBALL TALKS Vol2. konferenciji u Našicama bio je vezan za procese u Evropskoj rukometnoj Federaciji i regionalnoj SEHA ligi. Na njemu su učestvovali predsednik Takmičarske komisije EHF i SEHA Božidar Đurković zajedno sa direktorom SEHA Sinišom Ostoićem.

  • Ozbiljno se razmatra opcija ponovnog proširenja EHF Lige šampiona iz puno razloga. Imamo puno dobrih klubova sa ozbiljnim budžetima i dobrih igrača koji su u ovom trenutku van, a zaslužuju da se nađu unutra. To će biti napravljeno u dogovoru sa ljudima iz klubova, a na zadovoljstvo svih zainteresovanih. Liga Evrope je pun pogodak. Posebno mi je drago što su tri kluba iz našeg regiona našli svoje mesto u tom takmičenju i to je značajno za nas. Prošlosezonsko osvajanje EHF Kupa od strane Vojvodine je veliki pomak. Samo učešće Pelistera, Celja i Zagreba u Ligi šampiona je od izuzetnog značaja. Uz učešće klubova u Ligi Evrope, možemo biti zadovoljni. Tu su stabilni Nexe, Alkaloid koji se pojavio, uz Vojvodinu i Lovćen. Treba iči u pravcu proširenja Lige šampiona, ali će to oslabiti Ligu Evrope jer imate ekipe poput Dinama iz Bukurešta, Kadeten, koji bi oslabili drugo po kvalitetu takmičenje prelaskom u elitu – rekao je Đurković.

Komentar aktuelnog trenutka, ali i potrebe za regionalnim takmičenjem, dao je prvi operativac SEHA:

  • Nadam se da smo svi svesni da je pre 11-12 godina kada je SEHA krenula klubovi bili na nekom nižem nivou. Sada imamo i pobednika EHF Kupa, Vojvodinu, nešto što je hvale vredno.  Ima niz klubova iz regiona koji se lako prilagođavaju EHF standarima nakon iskustva rada u SEHA ligi. Bilo kakvo međunarodno takmičenje je bolje od lokalnog, jer uvek možemo nešto videti i naučiti. Obavljamo sastanke i razgovore da se pojavi neki novi sponzor jer nam je potrebna injekcija novčana da bi mogli raditi nešto, pa tako i organizovati SEHA. Došli smo do određenog dela razgovora i nadamo se da će uroditi plodom. Ne postoji ni jedan klub koji je igrao ili je kvalitetan da ne bi igrao neku regionalnu ligu. Koncept regionalne lige je apsolutno potreban. Alternativa ne postoji s obzirom na kvalitet utakmica i svega što smo imali – jasan je direktor SEHA Siniša Ostoić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball