Olimpijske Igre u Parizu bez rukometa na pesku - Balkan-Handball.com
Naslovna Projekti Olimpijske Igre u Parizu bez rukometa na pesku

Olimpijske Igre u Parizu bez rukometa na pesku

Marko Marjanović
0 komentar

Međunarodni Olimpijski Komitet doneo je odluku da neće biti uvođena novih sportova u program Igara 2024. godine, i da će ih čak biti manje nego u Tokiju, što je donekle i očekivano s obzirom na predstojeću globalnu ekonomsku krizu prouzorokovanu koronavirusom. To znači da ćemo čekati još najmanje osam godina do uvođenja rukometa na pesku u porodicu olimpijskih sportova.

Podsetimo, IHF je početkom godine poslao Međunarodnom Olimpijskom Komitetu predlog da se rukomet na pesku uvede u program letnjih Olimpijskih Igara u Parizu.

Meutim, Izvršni Odbor MOK-a odlučio je da ukupan broj takmičenja za medalje sa 339 (Tokio) smanji na 329, i da broj sportista učesnika sa 11.092 smanji na 10.500.

-U svetu posle KOVID-19, limitiranje broja takmičenja i smanjenje troškova je ključ za nastavak razvoja Olimpijskog programa. Uprkos zahtevima Međunarodnih Federacija da se u program uvrsti još događaja, Izvršni Odbor je odlučio da ne menja inicijalni plan, s obzirom na predstojeće, neizbežne ekonomske okolnosti – stoji između ostalog u saopštenju MOK-a. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball