Balkan-Handball.com

Olimpijske Igre u Parizu bez rukometa na pesku

Međunarodni Olimpijski Komitet doneo je odluku da neće biti uvođena novih sportova u program Igara 2024. godine, i da će ih čak biti manje nego u Tokiju, što je donekle i očekivano s obzirom na predstojeću globalnu ekonomsku krizu prouzorokovanu koronavirusom. To znači da ćemo čekati još najmanje osam godina do uvođenja rukometa na pesku u porodicu olimpijskih sportova.

Podsetimo, IHF je početkom godine poslao Međunarodnom Olimpijskom Komitetu predlog da se rukomet na pesku uvede u program letnjih Olimpijskih Igara u Parizu.

Meutim, Izvršni Odbor MOK-a odlučio je da ukupan broj takmičenja za medalje sa 339 (Tokio) smanji na 329, i da broj sportista učesnika sa 11.092 smanji na 10.500.

-U svetu posle KOVID-19, limitiranje broja takmičenja i smanjenje troškova je ključ za nastavak razvoja Olimpijskog programa. Uprkos zahtevima Međunarodnih Federacija da se u program uvrsti još događaja, Izvršni Odbor je odlučio da ne menja inicijalni plan, s obzirom na predstojeće, neizbežne ekonomske okolnosti – stoji između ostalog u saopštenju MOK-a. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *