Balkan-Handball.com

Brestovac: Cilj je ostvaren, pokazaćemo više bez pritiska na leđima

Nakon dva ubedljiva poraza od Švedske i Egipta, reprezentacija Makedonije je u odlučujućoj utakmici za plasman u narednu fazu savladala ekipu Čilea, pa će u drugom krugu, bez prenetih bodova, igrati protiv Slovenije, Rusije i Belorusije. 

Selektor Danilo Brestovac istakao je da je primarni cilj ostvaren, i da će, zbog specifične situacije i raznih okolnosti, makedonski tim lakše igrati u nastavku takmičenja.

-Ne možemo da poredimo ovu utakmicu protiv Čilea sa dve pripremne koje smo odigrali pre prvenstva, jer smo u ovom poslednjem videli nešto novo. Već smo se navikli na uslove u Egiptu, stalna testiranja i brojna ograničenja. Iskreno, sumnjali smo u pobedunad Čileom, plašila me je timska reakcija nakon dva ubedljiva poraza, ali smo ovaj treći duel odigrali dosta dobro, na krilima iskusnijih igrača i golmana. Kada podvučemo crtu i saberemo sve, bila je to jedna timska pobeda. Svako je dao svoj optimum u datom trenutku. Prezadovoljan sam određenim igračima kojima je konačno i javnost počela da veruje, na primer Kosteskim, u kojem na ovom prvenstvu možemo dobiti krilo za narednih 10 godina – rekao je Brestovac, i dodao:

-Imali smo i reakcije Tankovskog, Dimitrioskog, Cvetana Kuzmanovskog i Miševskog, kojima nedostaju mečevi. Ovaj duel sa Čileom bi mogao biti i znak za korak napred, da naredna tri meča odigramo mnogo rasterećenije, jer smo cilj već ostvarili pa možemo igrati bez velikog pritiska. U toj situaciji bi mogli da se nametnemo nekim kvalitetom, borbenošću i disciplinom, da pokažemo nešto što u dosadašnjem toku turnira nismo pokazali. Ovi igrači imaju male minutaže u svojim klubovima. Nosi pozitivan pritisak jer imaju važnu ulogu u nacionalnom timu, ali sa njima moramo biti strpljivi. Makedonski rukomet se nalazi u specifičnoj situaciji – zaključio je Brestovac. 

Sledeću utakmicu, reprezentacija Makedonije igra protiv Slovenije, u sredu od 15.30.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *