Johanes Selin preuzima kormilo Erlangena - Balkan-Handball.com
Naslovna Transferi Johanes Selin preuzima kormilo Erlangena

Johanes Selin preuzima kormilo Erlangena

Marko Marjanović
0 komentar

Prvi veliki izazov za friškog trenera Johanesa Selina – prvak Evrope za „Bad Boysima“ 2016. godine preuzeće ulogu stručnog štaba Erlangena od Hartmuta Majerhofera, koji je platio ceh lošim rezultatima u poslednje vreme.

Selin je bio deo stručnog štaba tokom sezone, a uprava se odlučila da mu ponudi posao do kraja iste, sa opcijom da eventualno bude na toj poziciji i nadalje.

Odigrao je 54 utakmice za nacionalni tim, osvoji zlato na EHF Euro 2016 i bronzu na Olimpijskim igrama iste godine. Dosta rano je završio igračku, i započeo trenersku karijeru – postaće šef struke Bundesligaša sa tek 33 godine!

Ekipa Erlangena je skliznula na 16. mesto Bundeslige sa samo četiri boda više od Bergišera, koji je prvi ispod crte, i kojem Erlangen upravo gostuje za vikend, u ekstremno važnom meču. Biće to vatreno krštenje za Selina.

I fenjeraš Balingen, koji je već prežaljen, smenio je trenera. Umesto Jensa Burklea, ekipu će do kraja sezone voditi dosadašnji pomoćnik, Tobias Hoc, a od ranije se zna da se od leta tim preuzima mladi stručnjak Matijas Flor, koji je pre pet godina igračku karijeru završio u Balingenu. Tri godine je bio pomoćni trener, pre nego što je 2022. postao šef struke Bajera iz Dormagena.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball