Balkan-Handball.com

Petkova rukometna klinika: Rusi iznenadili Slovence!

Još jedno iznenađenje na 27. Svetskom prvenstvu priredila je selekcija Rukometne Federacije Rusije, koja je u okviru drugog kola grupe H bila bolja od favorizovane Slovenije 31:25 (16:13).

Rusi su vodili čitavim tokom meča, početkom drugog poluvremena stekli plus pet, i bez naročite drame sačuvali tu prednost do kraja, najviše zahvaljujući inspirisanom golmanu Kireevu, koji je sakupio 17 intervencija. 

S druge strane, Slovenci su od početka do kraja bili u kontra ritmu, sa jako lošom energijom, koju nisu uspeli da preokrenu uprkos velikom broju igrača vrhunskog kvaliteta u rosteru. Ponovo su ruski napad predvodili Kosorotov i Kiseljev, koji su više od 55 minuta proveli na terenu i doprineli da njihov tim, sada je već izvesno, sa lepe pozicije započne drugi krug takmičenja. Sloveniji je put do ostvarenja cilja nakon ovog poraza znatno otežan, pa će četa Ljube Vranješa sa imperativom pobede pristupiti duelu sa Belorusijom.

Kosorotov, Kiseljev i Soroka su bili najbolji strelci u pobedničkom sastavu sa po šest golova. S druge strane Jure Dolenec je postigao šest, a Dragan Gajić pet golova.

Belorusi su ranije danas savladali Južnu Koreju 32:24. Korejci takmičenje nastavljaju u Prezident Kupu od 25. do 32. mesta.

TABELA:
Rusija 3
Belorusija 3
Slovenia 2
Koreja 0

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *