Bjornsen tragičar Norveške: Uništio sam sve, mislio sam da nemam prolaz do gola - Balkan-Handball.com
Naslovna SP 2023 Bjornsen tragičar Norveške: Uništio sam sve, mislio sam da nemam prolaz do gola

Bjornsen tragičar Norveške: Uništio sam sve, mislio sam da nemam prolaz do gola

zika.bogdanovic
0 komentar

Kako izgleda kada vam se ceo svet sruši na glavu osetio je Kristijan Bjornsen, tragičar u pobedi Španije nad Norveškom 35:34 posle 80 minuta velike borbe u Gdanjsku. Desno krilo koje je bilo nepogrešivo u smislu realizacije do samog kraja napravilo je dve krucijalne greške zbog kojih Norvežani neće igrati treći put za medalje na poslednja četiri Svetska prvenstva.

Prvo je Bjornsen vratio loptu unazad iako je imao otvoren put ka golu 5 sekundi pre kraja regularnog dela pri vođstvu svog tima, i tako izazvao sudije da oduzmu loptu Norvežanima, dodele je Špancima koji su pre zvuka sirene odveli utakmicu produžetke. Na kraju četvrtog produžetka, Bjornsen je imao šansu da sa svoje pozicije pogodi i dovede do izvođenja sedmeraca, ali je Gonzalo Perez de Vargas od njega napravio tragičara.

  • Teško je, veoma je teško. Nisam ovako zamišljao utakmicu. Bile su dve situacije u kojima sam uništio sve. Morao sam drugačije. Pre svega da idem ka golu u poslednjim sekundama, a onda i da pogodim na kraju produžetaka – rekao je čovek koji je imao besprekornu partiju do samog kraja, šut 9 od 9.
  • Mislio sam da je igrač ispred mene i da nemam prolaz do gola. Instiktivno, vratio sam loptu ka centru. Sudije su svirale pasivno, a Španci iskoristili šansu.

Selektor Jonas Vile dodao je reči ohrabrenja:

  • Moramo da probamo da ga povratimo koliko je to moguće. Moraćemo da pričamo sa njim. Igrao je veoma dobro – rekao je Vile. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball