Branko Vujović: Nije problem odbrana dok dajemo puno golova - Balkan-Handball.com
Naslovna SP 2023 Branko Vujović: Nije problem odbrana dok dajemo puno golova

Branko Vujović: Nije problem odbrana dok dajemo puno golova

Marko Marjanović
0 komentar

Još jednom je Branko Vujović bio sjajan u dresu sa nacionalnim grbom, i sa devet golova doprineo pobedi Crne Gore nad Iranom 34:31 (19:16), pobedi koja otvara vrata drugog kruga 28. Svetskog prvaka u Poljskoj i Švedskoj.

„Znali smo da neće biti laka utakmica. Gledali smo video, analizirali Iran, a znamo Veselina Vujovića, koji se uvek bori do poslednje sekunde. To je veoma dobra ekipa, igraju dobro jedan na jedan, dobro šutiraju spolja i sa krila, već se poznaje i Vujovićev rad. Taktički su potkovani, znaju šta im je posao i, iskreno, prijatno su me iznenadili. Borili su se do kraja, vratili se nekoliko puta, ali smo pokazali karakter, izdržali pritisak i pobedili”, rekao je Vujović.

Nakon što je primila 30 golova protiv Španije, Crna Gora je večeras dozvolila da se mreža Nebojše Simića zatrese 31 put.

„U prvom poluvremenu smo primili 16 golova, ali to je neki drugi rukomet, igra se brže, modernije. I mi dosta trčimo, kraći su nam napadi, a najvažnije je da smo pobedili. Daj bože da na svakoj utakmici primimo i 40 golova, a da mi postignemo 41”.

Posljednji rival u grupi je Čile. Crna Gora može i da izgubi četiri razlike i domogne se glavne faze, ali onda ne bi prenela dva boda. Zbog toga je pobeda imperativ.

„Koliko sam uspeo da ispratim Čile, igra španski sistem, ali naravno nije na istom nivou. Trudi se da gura bekove u teške situacije za šut, a danas ni protiv koga nije lako. Moramo da se skoncetrišemo, ako ne budemo na 100 odsto sigurno je da Čile može da nas iznenadi. Ali, siguran sam da ova ekipa neće ispustiti svoju šansu i da ćemo pokazati da stvarno želimo da idemo u drugu fazu”, poručio je Vujović.

Izvor: Vijesti.me

Foto:IHF

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball