DANSKA IDE PO HET-TRIK: Landin „zazidao“ Špance! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

DANSKA IDE PO HET-TRIK: Landin „zazidao“ Špance!

Odbranom sedmerca Niklasa Landina 45 sekundi pre kraja Danska je konačno slomila otpor Španije 26:23 (15:10) u polufinalu Svetskog prvenstva 2023! Danci su se tako plasirali u svoje treće uzastopno finale na Svetskim prvenstvima i imaju priliku da naprave het-trik posle zlatnih medalja u Herningu 2019 i Kairu 2021.

Gdanjsk u koji su Danci stigli iz Malmea na proputovanju do Stokholma gde će se igrati finale u nedelju, video je dominaciju sastava Nikolaja Jakobsena od samog starta. Bekovska trojka Pitlik – Hansen – Gidsel bila je dominantnija u odnosu na rivale gde je Aleks Dušebaev, glavna igla Španaca, spakovan u džep od strane Niklasa Landina i danske odbrane. Poveli su aktuelni svetski šampioni 7:4, a Niklas Landin je naređao 11 odbrana do poluvremena.

Nastavio je Dani Dušebaev sa svojim dobrim partijama i pružio šansu svom timu da dođe do priključka na 11:10, ali Danci završavaju turnir serijom 4:0.

Španija– Danska 23-26 (10-15)

Španija : Alex Dujshebaev Dovichebaeva 5, Ferran Sole Sala 4, Angel Fernandez Perez 3, Abel Serdio Guntin 3, Joan Canellas Reixach 2, Pol Valera Rovira 1, Gonzalo Perez 1, Daniel Dujshebaev Dovichebaeva 1, Kauldi Odriozola 1, Adrian Figueras Trejo 1.

Danska : Simon Bogetoft Pytlick 6, Magnus Saugstrup Jensen 5, Mikkel Hansen 4, Mathias Gidsel 3, Emil M. Jakobsen 3, Magnus Landin Jacobsen 2, Lukas Jørgensen 1, Simon Hald Jensen 1, Niclas Vest Kirkelokke 1.

Vodila je Danska sredinom drugog dela 20:15 i stala u panadu. Razbranio se Gonzalo Perez de Vargas, koji je posebno „na zub“ uzeo Emila Jakobsena sa krila, a Španci su gol po gol došli do neizvesne završnice. Kaneljas je postigao gol za 20:19, ali to nije značilo i preokret u korist tima Žordija Ribere.

Ponovo su Danci napravili seriju, došli do 25:20, ali su Španci uzvratili sa 3:0, imali sedmerac 45 sekundi pre kraja koji brani Landin, junak danske pobede.

PHOTO: IHF, Rafal Oleksiewicz

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *