ISTORIJA: Nikola po 11-to, Mikel juri peto zlato! - Balkan-Handball.com
Naslovna SP 2023 ISTORIJA: Nikola po 11-to, Mikel juri peto zlato!

ISTORIJA: Nikola po 11-to, Mikel juri peto zlato!

zika.bogdanovic
0 komentar

Kaada krenu poređenja između dva najveća igrača ere u svetskom rukometu, Nikole Karabatića i Mikela Hansena, onda ona ne mogu da budu numerička, jer sve ide na stranu majstora rođenog u Nišu.

Finalni duel Svetskog prvenstva 2023 između Francuske i Danske biće peti ove dve selekcije na velikim takmičenjima. Francuzi vode 3:1, a poznato je da „trikolori“ nisu izgubili ni jedno od poslednjih šest finala Svetskih prvenstava (od 1995. godine).

Kada se pogleda lična statistika, onda retko ko može na crtu superstaru i vođi francuskog tima.

Naime, Nikola Karabatić (1984) će u nedelju pokušati da se domogne 11. zlatne medalje na velikim takmičenjima. Sve je počelo sada već davne 2006. godine sa evropskim zlatom. Tri puta je bio evropski šampion, četiri puta svetski i u tri navrata olimpijski.

S druge strane, Mikel Hansen (1987), tri godine mlađi, pokušaće da se domogne svog petog zlata sa danskom. Osvojio je prvo u Beogradu 2012. godine, i to evropsko. U Riju 2016. okitio se olimpijskim zlatom, a u Stokholmu će se boriti za treće svetsko posle onih u Herningu 2019 i Kairu 2021.

Ko je trofejniji nema dileme. I ko je davao impuls svom timu u oba pravca tokom više od 15 godina igrajući i napad i odbranu, i tu je razlika velika.

A i ako se pogleda klupska karijera, Mikelova je još uvek bez trofeja EHF Lige šampiona, dok je s druge strane Nikola osvajao najvredniji pehar sa Monpeljeom, Kilom i Barselonom.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball