Kvalitet više: Francuska slomila Nemačku u drugom poluvremenu! - Balkan-Handball.com
Naslovna SP 2023 Kvalitet više: Francuska slomila Nemačku u drugom poluvremenu!

Kvalitet više: Francuska slomila Nemačku u drugom poluvremenu!

Marko Marjanović
0 komentar

Mirisalo je sve na iznenađenje ili bar neizvesnu završnicu u prvom poluvremenu, ali je Francuska i dalje bolja od Nemačke – 35:28 (16:16).

Sjajnom igrom u durgom poluvremenu, predvođeni neočekivanim junakom među stativama, Remijem Desboneom, Francuzi su opravdali ulogu blagog favorita i zakazali spektakl u najavi – polufinali duel sa Švedskom u Štokholmu (petak).

Blistao je Volf od prvog minuta, a Žerar nije imao moć da adekvatno odgovori. Nemačka je vodila sa plus tri u ranoj fazi, ali je potom među stative stao potpuno neočekivani igrač utakmice – Remi Debone. 

Drugi golman „Eksperata“ vratio je svoj tim u igru. U fantastičnoj, muškoj, uzbudljivoj i na oko lepoj borbi, olimpijski šampion  je do velikog odmora stigao do egala, da bi u nastavku preuzeo sve konce igre u svoje ruke.

Nizale su se intervencije Debone, na kraju ih je sakupio 16 iako je ušao u 15. minutu, a njegovi saigrači u polju su umeli da to valorizuju. Bekovska širina Francuza, kao i činjenica da su lideri tima ponovo bili najbolji kada je najvažnije, prevagnuli su na stranu selekcije Gijoma Žila. 

Nemačka je napadački potpuno podbacila u drugom delu, Juri Knor je „uhapšen“, dok je golman potpuno poremetio šutersko raspoloženje preostalih Nemaca. 

Kada je Turna u 56. minutu pogodio za 31:25, sve je postlao jasno…

Francuska – Nemačka35-28 (16-16)

Francuska: Nedim Remili 5, Ludovic Fabregas 5, Melvyn Richardson 4, Kentin Mahe 4, Nicolas Tournat 4, Mathieu Grebille 2, Dika Mem 3, Valentin Porte 2, Luka Karabatic 2, Yanis Lenne 1, Dylan Nahi 1, Romain Lagarde 1, Nikola Karabatic 1.

Nemačka: Johannes Golla 6, Juri Knorr 5, Lukas Mertens 4, Christoph Steinert 3, Kai Hafner 3, Jannik Kohlbacher 2, Luca Witzke 2, Patrick Groetzki 2, Philipp Weber 1.

Foto: Rafal Oleksiewicz

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball