Lazarov pred Norvešku: Moramo verovati, nemamo šta da izgubimo! - Balkan-Handball.com
Naslovna SP 2023 Lazarov pred Norvešku: Moramo verovati, nemamo šta da izgubimo!

Lazarov pred Norvešku: Moramo verovati, nemamo šta da izgubimo!

Marko Marjanović
0 komentar

Već u prvom kolu Makedonija će igrati protiv najtežeg rivala na 28. Svetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj. Od 20.30, četa Kirila Lazarova će izaći na megdan moćnoj Norveškoj, kako i sam selektor ističe, bez rezultatskog pritiska, ali i bez bele zastave.

-Spremni smo. Ne treba trošiti reči o Norvežanima, svi znamo ko su i šta su, igrali su finala 2017. i 2019. Došli su ovde po veliki rezultat, žele zlato. Što se nas tiče, mislim da u sportu treba verovati i u nemoguće stvari. U poziciji smo da nemamo šta da izgubimo, a možemo dobiti mnogo. Ima dosta reči oko toga da li ćemo se štedeti za neke mečeve u kojima su bodovi realniji, ali od toga nema ništa. Bićemo maksimalni od samog starta, tražićemo šansu da odigramo kvalitetan meč.

-Želim naglasiti da je ova reprezentacija već napravila mnogo samim prolaskom baraža. I pored svog skepticizma, uspevamo da održimo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Plasirali smo se na SP i bez Kireta, Žutog ili Stoleta, a na korak smo od plasmana i na EP. Idemo korak po korak, a rezultati mogu doći pre ili kasnije, ne zna se. Na nama je da pratimo svoj put. 

-Na ovom prvenstvu imamo čak sedam debitanata. I pored toga, imamo ogromno samopouzdanje, spremni dočekujemo turnir. Moja vizija za današnji meč je jasna. Ovo je turnir, koristićemo različite rotacije u zavisnosti od protivnika. Imam viziju koje ćemo igrače kako koristiti na ovom takmičenju – najavio je Kiril Lazarov.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball