Zlatni selektor Nikolaj Jakobsen: Spremali smo Laugea za finale! - Balkan-Handball.com
Naslovna SP 2023 Zlatni selektor Nikolaj Jakobsen: Spremali smo Laugea za finale!

Zlatni selektor Nikolaj Jakobsen: Spremali smo Laugea za finale!

Marko Marjanović
0 komentar

Zlatnim slovima u istoriji svetskog rukometa ostaće upisan Nikolaj Jakobsen. Pod njegovim selektorovanjem, Danska je uspela ono što niko nikada nije – osvojila je tri Svetska prvenstva u nizu.

Njegov tim odigrao je čudesno finale protiv Francuske u Stokholmu, i slavio 34:29. Pamtiće se strašna partija mladog Pitlika, „back to back“ MVP-ja Gidsela, mini partitura Mensaha Larsena, ali pre svega nestvarno drugo poluvreme Rasmusa Laugea, heroja koji do poslednjih 30 minuta turnira praktično nije ni učestvovao na Mondijalu, a potom ga rešio sa deset golova!

-Nemam puno pametnih reči u ovom trenutku, mogu samo reći da je ovo fantazija. Biti u ovoj situaciji, učiniti nešto što niko do sada u istoriji nije. Fokus koji smo imali na ovom turniru je nešto što ja nisam video nikada do sada, kao i način na koji su momci odigrali finale protiv neverovatno jakog tima – rekao je Nikolaj Jakobsen neposredno posle meča.

Lauge je izrastao u junaka finala iako ga nije bilo tokom turnira, malo je falilo da se vrati kući.

-Imamo puno vrhunskih igrača, a danas nam je bio neophodan doprinos svakog ko kroči na teren. Imali smo poseban, dodatni deo treninga posvećen Laugeu kako bismo videli u kojoj je meri spreman, da li njegovo telo može da izdrži napor finala. On je bio odlučujući faktor u drugom poluvremenu.

-Videli ste i šta nam je doneo ulazak Madsa Mensaha Larsena u drugom poluvremenu, ušao je odmah dao dva gola kada se meč lomio. Potom se nadovezao i strašan pogodak Pitlika, jednostavno svi su dali svoj doprinos. Neverovatna utakmica naša reprezentacije – zaključio je danski selektor.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball