Balkan-Handball.com

Južna Koreja ne taje – „otkinut“ bod i Danskoj; Francuskoj samo bod protiv Brazila

I drugog dana 24. Svetskog prvenstva za dame u centru pažnje su reprezentacije Južne Koreje i Francuske. Azijska selekcija zbog toga što je nakon pobede upravo nad Francuskom u prvom kolu, u nedelju uspela da odigra nerešeno i sa Danskom 26:26 (13:10). Sa druge strane, aktuelni šampion Sveta je još jednom razočarao uzevši samo bod protiv Brazila – bilo je 19:19 (10:7).

Iako je Južna Koreja bolje startovala, i održavala konstantno prednost u prvom poluvremenu, koje je i dobila 13:10, izabranice Klavsa Jorgensena su uspele u nastavku da se vrate te ipak izvuku bod. Još jednom je fenomenlanu partiju pružila Eun – Hee koja je meč završila sa osam golova. Na drugoj strani, po četiri su postigle Grigel i Hojlund.

Što se Francuske tiče, ponovo je drugo poluvreme bilo pogubno za svetske i evropske šampionke, koje su nakon dva meča na svega jednom osvojenom bodu. Iako je elekcija koju sa klupe predvodi Olivie Krumbolz vodila na poluvremenu 10:7, predstavnik Južne Amerike se potpuno vratio u duel u drugih 30 minuta. Gol vredan prvog boda za Brazil donela je Eduarda Amorim 10 sekundi pre kraja meča. Nakon drugog kola, i Francuska i šampion sveta iz 2013. godine imaju po jedan osvojen bod.

Rezultati:

Grupa B:

Brazil – Francuska        19:19 (7:10)

Danska – J. Koreja       26:26 (13:10)

Nemačka – Australija   34:8 (16:4)

Tabela: 

Nemačka    4

Danska       3

J. Koreja     3

Francuska  1

Brazil          1

Australiaj  0

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *