Crna Gora i Španija maksimalne nakon drugog dana; Dominantna predstava Kristine Neagu – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Crna Gora i Španija maksimalne nakon drugog dana; Dominantna predstava Kristine Neagu

Drugi dan na Svetskom prvenstvu u Japanu nije bio sadržajan kao uvodni, pa su gledaoci bili u prilici da vide „samo“ šest mečeva, odigranih u grupama B i C.

Na deobi prvog mesta grupe C, nakon dva odigrana kola, nalaze se Španija i Crna Gora. Selekcija sa Pirinejskog poluostrva, posle Rumunije, uzela je skalp i Mađarskoj, 29:25 (18:13). Kabral Barbosa (7 golova) i Fernandez Fraga (5) najzaslužnije su za novu pobedu svog tima, Petra Tovizi pet puta je bila precizna za Mađarsku.

Za razliku od Španije, Crna Gora je imala lakši raspored na početku SP. Nakon teške pobede nad Senegalom, izabranice Pera Johansona lako su izašle na kraj Kazahstanom, 30:21 (13:11). Jovanka Radičević bila je najdominantnija figura na susretu, postigavši devet golova, dok su po četiri dodale Jauković, Despotović i Mehmedović. Aleksandrova (5) bila je bolja od ostalih u redovima Kazahstana.

Treći meč dana u ovoj grupi odigrali su Rumunija i Senegal. Rumunke predvođene Kristinom Neagu, koja je odigrala simultanku sa 13 golova, došle su do prve pobede na prvenstvu Sveta, 29:24 (15:12). Na drugoj strani, tri igračice u redovima afričke selekcije postigle su po šest pogodaka, Kamara, Ndiaje i Dapina.

Sledi dan pauze, a sledeće kolo u grupi C na programu je u utorak, kada se sastaju Mađarska i Crna Gora, Španija će pokušati da opravda ulogu apsolutnog favorita protiv Senegala, dok će Rumunke odmeriti snage sa Kazahstanom.

Tabela grupe C:

  1. Španija 2 – 4
  2. Crna Gora 2 – 4
  3. Mađarska 2 – 2
  4. Rumunija 2 – 2
  5. Senegal 0 – 2
  6. Kazahstan 0 – 2

Foto: www.ihf.info

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *