Balkan-Handball.com

Pop Lazić i Stoiljković u klubu „100“

Nastupima u preliminarnoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Japanu, dve srpske reprezentativke, levi bek Jovana Stoiljković (31) i pivotmen Slađana Pop Lazić (31), postale su članice „kluba 100“ srpskog rukometa, odigravši trocifreni broj utakmica u nacionalnom timu.

Jovana i Slađana su protiv Slovenije odigrale 101. meč u kome su pevale „Bože pravde“, i tako se pridružile Katarini Tomašević (110) i Jeleni Lavko (109) igračicama sa najvećim brojem nastupa u timu koji nastupa na planetarnom takmičenju u Kumamotu.

  • Uvek je čast i zadovoljstvo biti sa reprezentacijom – kaže Stoiljkovićeva, koji je za nacionalni tim debitovala pred Evropsko prvenstvo 2012 u Beogradu.

  • Rado se odazivam svakom pozivu, svakog trenera i selektora. Divno je biti sa devojkama u nacionalnom timu i lepo je deliti dobre i loše trenutke. Bez obzira na sve, uvek se u ovom dresu daje maksimum – dodaje levi bek francuskog Šambrea.

  • Svaki put je kao prvi put – kaže Slađana Pop Lazić o iskustvu igranja za reprezentaciju, u kojoj je debitovala nastupima na Evropskom prvenstvu 2010. godine, održanom u Danskoj i Norveškoj.

  • Drago mi je što sam više od 100 puta pevala „Bože pravde“. Čini mi se da smo ove godine baš glasne i nadam se da to čuju i ljudi na tribinama. Srećna sam kada igram za svoju zemlju. – zaključuje pivotmen francuskog Bresta.

Prva utakmica u glavnoj fazi sa Korejom na programu je u nedelju od 7 časova ujutru po našem vremenu (15 po lokalnom):

  • Imamo pozitivnih iskustva sa Korejom sa prošlog Svetskog prvenstva u Nemačkoj, ali i Seul Kupa pre desetak dana na njihovom turniru. Znamo kako igraju, Ljuba (selektor Ljubomir Obradović) ima rešenja za njihove napadačke akcije i odbrambene formacije, kako i šta je potrebno da zatvorimo. Ako ponovimo igru iz Seula, možemo do pozitivnog rezultata – jasna je Jovana Stoiljković.

Na kraju prve faze takmičenja na SP 2019 u Japanu, Marija Obradović i Jelena Trifunović došli su do cifre 100 – postignutih golova u dresu reprezentacije.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *