Balkan-Handball.com

Barbara Arenhart od leta u Budućnosti

Ženski rukometni klub Budućnost objavio je da na leto stiže veliko pojačanje za narednu sezonu. Nova igračica Budućnosti biće brazilska golmanka Barbara Arenhart. Čuvarka mreže mađarskog Vaca potpisala je dvogodišnji ugovor sa dvostrukim šampionom Evrope.

Iskusna, 33-godišnja golmanka najveći uspeh u karijeri ostvarila je sa brazilskom reprezentacijom, sa kojom je 2013. godine postala prvak sveta na šampionatu u Srbiji, na kojem je proglašena za najbolju čuvarku mreže.

Prošle godine je jedan od rukometnih poteza u kome je golmanka Arenhart glavni akter bila situacija kada je sa DVA GOLA u finišu meča odlučila pobednika. Video je zasluženo obišao rukometni svet. 

Prvi evropski klub za koji je igrala Arenhart bio je španski Sagunto za koji je nastupala od 2007. do 2010. godine. Nakon toga je sezonu bila u norveškom Bjasenu, u Hipu se zadržala tri godine, a po jednu sezonu provela je u rumunskom Baja Mareu i danskom Nikobing Falsteru.

Najveće uspehe ostvarila je sa Hipom, sa kojim je osim tri titule prvaka Austrije, osvojila i trofej Kupa pobednika kupova 2013. godine.

Od 2016. godine je golmanka mađarskog Vaca, trenutno šestoplasiranog tima mađarskog prvenstva, koji je ove sezone nastupao u EHF kupu.

Izvor: zrkb.me

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *