Balkan-Handball.com

Sretenović produžio ugovor, Kljaljić i Savić stigli u Železničar

Reprezentativac Srbije Stevan Sretenović braniće boje niškog Železničara još godinu dana. Odlični rezultati (osvajanje Kupa Srbije, plasman u SEHA ligu i drugo mesto u domaćem šampionatu) presudili su da Sretenović ostane u Nišu. 

Kako, za sajt kluba, ističe sportski direktor Ivan Šmigić stameni bek, do sada je najveće pojačanje. On još dodaje da je Sretenović imao nekoliko inostranih i domaćih ponuda, ali je rešio da ne promeni sredinu.

Preciznije rečeno, potpisao sam novi ugovor i odlučio da ostanem još godinu dana u Nišu, gde mi je bilo zaista lepo u prethodnom periodu. Želim da i na ličnom planu potvrdim dobru sezonu koju sam imao, pre nego se ponovo otisnem u inostranstvo, ali i da pomognem ekipi da, ako je moguće, načini i korak više u odnosu na ono što je urađeno u nedavno okončanom prvenstvu-kaže Sretenović, a prenosi sajt kluba.

Stevan Sretenović je u Niš došao sredinom novembra. Odlične partije u dresu niškog kluba vratile su stamenog beka u reprezentaciju Srbije, čije je boje branio u baražu protiv Portugala, a sada se sa nacionalnim timom nalazi na Mediterasnkim igrama u španskoj Targoni.

Još dvojica novajlija na Čairu

Prethnodnih dana Železničar je dobio pojačanja na bekovskoj i krilnoj poziciji. Reč je o igračima rođenim 1996. godine. 

Dosadašnje, desno krilo Crvene zvezde, Aleksa Kljaljić od naredne sezone činiće tandem sa Pavlom Pandukom.

Za mene je ovo veliki izazov. SEHA liga, najviše ambicije u domaćim takmičenjima, Niš kao prepoznatljiva rukometna sredina, sve me je to privuklo, kao i činjenica da poznajem većinu momaka. Sa Babićem sam igrao u Zvezdi, sa Bandukom bio cimer u reprezentaciji… Hvala Zvezdi na svemu što sam tamo prošao u prethodne tri sezone, ali vreme je za sledeći korak, zaključuje Kljaljić.

Rođeni Pančevac Milos Savić igra na poziciji desnog beka, a u Niš stiže iz Vranja.

Za mene je ovo veliki napredak i svakako najveći izazov u dosadašnjoj karijeri. Jedva čekam priliku da se dokažem u “Želji”, klubu koji će sa ozbiljnim ambicijama nastupati u ozbiljnim takmičenjima, kaže Savić.

KRISTINA KRSTIĆ

foto: facebook.com/rkzeleznicarnis/

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *