"Ugovor se raskida iz medicinskih razloga": Rastali se Ivan Pešić i Meškov Brest! - Balkan-Handball.com
Naslovna Transferi „Ugovor se raskida iz medicinskih razloga“: Rastali se Ivan Pešić i Meškov Brest!

„Ugovor se raskida iz medicinskih razloga“: Rastali se Ivan Pešić i Meškov Brest!

Marko Marjanović
0 komentar

Iako je prekid dugogodišnje i plodonosne saradnje najavljen za kraj sezone, dogodio se znatno ranije. Ivan Pešić nije više član Meškov Bresta.

-Pešić dugo nije trenirao, propustio je start sezone iz zdravstvenih razloga. Sredinom oktobra, njegovo stanje se poboljšalo, nastupio je na nekoliko mečeva, ali su ga problemi onemogućili da se u potpunosti oporavi. Detaljni medicinski pregled je pokazao da će trebati puno vremena za njegov potpuni oporavak, zbog čega smo, nažalost, bili primorani da raskinemo ugovor – stoji između ostalog na zvaničnoj internet stranici kluba.

Kao zamena za Pešića, već je predstavljen Vjačeslav Saldatsenka, beloruski reprezentativac koji je stigao iz rumunskog Bakaua. Meškov Brest u sredu igra važnu utakmicu EHF Lige šampiona protiv PPD Zagreba na svom terenu.

Da će Pešićeva deveta sezona biti i poslednja u beloruskom prvaku, znalo se i ranije, pošto je sve dogovoreno oko njegovog prelaska u Nant narednog leta. 

Tridesetdvogodišnji čuvar mreže će biti zamena za Emila Nilsena, koji će otići posle sezone sa nama, a golmanski tandem činiće sa mladim Islanđaninom Viktorom Gislijem Halgrimsonom (21), koji u isto vreme stiže iz GOG-a.

Obojica su potpisala trogodišnje ugovore, do leta 2025.

Pešić je, nakon dve godine u prvom timu Zameta, proveo jednu sezonu u Vespremu, potom tri u Zagrebu (2009-2012), a posle kratke epizode u Mariboru, leta 2013. postao je član Meškov Bresta. Sada ima dovoljno vremena i prostora da se oporavi i pripremi za naredni izazov u svojoj karijeri.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball