VESPREM OTKUPIO REMILIJA! Francuz do 2026. godine u crvenom! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

VESPREM OTKUPIO REMILIJA! Francuz do 2026. godine u crvenom!

Milion razloga za više voleti Vesprem. Tako barem kažu nezvanične informacije kada se spomene prelazak jednog od najboljih rukometaša sveta, Nedima Remilija, iz poljskog Kielcea u mađarski Vesprem. Sjajni Francuz koji, kao što smo videli na Svetskom prvenstvu 2023 gde je Francuska završila kao srebrna, pored desnog beka možete dobro igrati i na poziciji srednjeg beka, a u odbrani šta i gde god, potpisao je ugovor sa mađarskim vicešampionima do 2026. godine.

Remili ima svetsko i olimpijsko zlato sa Francuskom, šest godina je proveo u Pari Sen Žermenu (počeo u Kreteju) pre nego je na šest meseci došao u Kielce, neslavno.

Remili će u nastavku sezone popuniti rupu nastalu povredom sjajnog Egipćanina Omara Jahie, za koga je sezona završena. Na poziciji je još samo mađarski reprezentativac Zoran Ilić, koji u junu napušta klub. 

Umesto njega u Vesprem stiže odlični Šveđanin Lukas Sandel iz danskog Olborga, tako da će trener Vesprema, Momir Ilić, od leta biti na „slatkim mukama“, koga staviti u igru i kako je ukomponovati kada su takva tri profila u sastavu.

S druge strane, ostaje da se vidi da li je Remili samo prva lasta koja je odletela iz poljskog Kielcea. Da li će biti neko na kome će se tanjiti budžet ili samo primer kako će se sve raspasti u narednih par meseci?

2 Comments

 1. Niko

  09/02/2023 at 15:04

  Remili je srednji bek kao sto je Andreas Wolf levi bek.
  On moze da bude u postavi kad mu trener naredi da bude srednji ali to niti je niti ce biti njegovo mesto.
  On je desni bek i tu se najbolje snalazi
  Steta sto njegov trener u reprezentaciji to ne zna i steta je sto je Remili pravi vojnik ide tamo gde mu kazu mada ne zeli.
  Imali su francuzi i Ricadrsona kao srednjeg dok on nije otkacio i „velikétrener“ i vratio se gde je najbolji na desnog beka

 2. Piki

  09/02/2023 at 16:27

  Ovaj Vesprem i PSZ nikada nece osvojiti Ligu šampiona.Love imaju pa zato i nemaju ,,hemiju,, u ekipi.Samo kupuju da drugi nebi kupili a nemogu nikako da ih ,,spoje,,!Kao Real Madrid nekada.Eto Seged im uzme prvenstvo a duplo manji budzet imaju.Neka im je sretno.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *