Bojana Popović nakon žreba: Imale smo sreće sa Poljskom, ima tu nekih dugova… – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Bojana Popović nakon žreba: Imale smo sreće sa Poljskom, ima tu nekih dugova…

Žreb u Ljubljani je odlučio da će Crna Gora na Evropskom prvenstvu za rukometašice igrati u grupi D protiv Poljske, Nemačke i Španije. „Lavice“ su na žrebu bile u drugom šeširu, a iz prvog su dobile najlakšeg protivnika – Poljsku, jer su potencijalni rivali bili Norveška, Danska i Francuska.

-Grupe su ujednačene, ali može da se kaže da je grupa u kojoj je Švajcarska nešto lakša od ostalih. To važi i za grupu u kojoj je Makedonija jer se može naslutiti ko će izboriti plasman u glavnu rundu. Pitanje je u kojim sastavima će doći timovi u novembru i da li će sve igračice biti zdrave.

Imali smo sreće što smo dobili Poljsku umesto Norveške kao rivala koji su ostali iz prvog šešira – konstatovala je selektorka Bojana Popović, i nastavila:

-Prvo ćemo se baviti Španijom koja je protivnik na startu, potom nas očekuje okršaj sa Nemačkom i na kraju je rival Poljska. Španija je godinama u samom vrhu i u borbi za medalju, na poslednjem Svetskom prvenstvu su pokazali mnogo novih lica i igračica koje su budućnost njihovog rukometa. Uvek su nezgodne i specifične za nas, igraju brzo i teško ih je čuvati. Nemačka je ekipa koja ima mnogo dobrih pojedinaca, uvek su nezgodne, ali nikada nisu odigrale na vrhunskom nivou. Na poslednjem Svetskom prvenstvu, Poljska je protiv nas pokazala da je kvalitetna ekipa, imaju dobre šutere, raznovrsne igračice, gradili su tim godinama i svi su nekako u zenitu karijera. Imamo ipak, neke dugove, i za tu utakmicu ćemo se posebno pripremiti.

Što se tiče našeg dela i ukrštanja sa grupom C, sve ekipe sa kojima bi igrali u glavnoj rundi su veoma kvalitetne i imaju veliko iskustvo u nastupima na velikim takmičenjima. To se odnosi na Francusku i Holandiju, a i Rumunija ima ambiciju da se vrati u sami vrh. Neće biti lako ni u prvoj fazi, ni u nastavku takmičenja, ali kada se igra Evropsko prvenstvo nema lakih protivnika i znate da put nije nimalo lak i mora da se ide korak po korak.

Holandija je vrhunska ekipa, imaju visoke ciljeve sa novim selektorom, Francuska je reprezentacija o kojoj je suvišno trošiti reči, jer uvek idu na najviši plasman. Rumunija je sa Kristinom Neagu uvek opasna, tu je dosta mladih igračica koje su stasale i spremne da daju mnogo više nego ranijih godina. Tu smo da igramo sa najboljima, samo da svi budemo zdravi i kompletni, onda će biti prilike da rotiramo i da svi daju doprinos – zaključila je Bojana Popović.

Evropsko prvenstvo igra se od 4. do 20. novembra. Utakmice glavne runde igraće se u Ljubljani i Skoplju, dok će glavni grad Slovenije biti domaćin finalnog vikenda smotre najboljih 16 timova Starog kontinenta.

GRUPA A – Norveška, Mađarska, Hrvatska, Švajcarska
GRUPA B – Danska, Švedska, Slovenija, Srbija
GRUPA C – Francuska, Holandija, Makedonija, Rumunija
GRUPA D – Poljska, Crna Gora, Nemačka, Španija

EHF EURO 2022 je poslednje takmičenje koje će biti odigrano u formatu od 16 ekipa jer će se već 2024. godine za naslov prvaka Evrope boriti 24 selekcije.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *