EHF EURO 2022: Poljska, Nemačka i Španija stižu u Podgoricu! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

EHF EURO 2022: Poljska, Nemačka i Španija stižu u Podgoricu!

Žreb u Ljubljani je odlučio da će Crna Gora na Evropskom prvenstvu za rukometašice igrati u grupi D protiv Poljske, Nemačke i Španije. „Lavice“ su na žrebu bile u drugom šeširu, a iz prvog su dobile najlakšeg protivnika – Poljsku, jer su potencijalni rivali bili Norveška, Danska i Francuska.

Za rivala iz trećeg šešira, izabranice selektorke Bojane Popović dobile su Nemačku koja je osvojila drugo mesto u kvalifikacionoj grupi iza Holandije, dok je Španija kao drugoplasirana u kvalifikacionoj grupi (iza Mađarske) došla kao učesnik iz četvrtog šešira.

Kuglice na žrebu izvlačile su crnogroska reprezentativka Tatjana Brnović, Ana Gros (Slovenija), Andrea Sedloska (Makedonija) i Simoneta Planeta (Mađarska), uz predsednika EHF-ove  Takmičarske komisije Božidara Đurkovića i generalnog sekretara Martina Hauslajtnera.

Plasman u glavnu rundu izboriće tri selekcije iz svake grupe. Crna Gora bi u glavnoj rundi ukrstila sa grupom C u Skoplju u kojoj su Francuska, Holandija, Makedonija i Rumunija. 

GRUPA A – Norveška, Mađarska, Hrvatska, Švajcarska
GRUPA B – Danska, Švedska, Slovenija, Srbija
GRUPA C – Francuska, Holandija, Makedonija, Rumunija
GRUPA D – Poljska, Crna Gora, Nemačka, Španija

EHF EURO 2022 je poslednje takmičenje koje će biti odigrano u formatu od 16 ekipa jer će se već 2024. godine za naslov prvaka Evrope boriti 24 selekcije.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *