Bukurešt slavi titulu i prvi nastup u Ligi šampiona - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Bukurešt slavi titulu i prvi nastup u Ligi šampiona

Bukurešt slavi titulu i prvi nastup u Ligi šampiona

Zorica Radojkovic
1 komentar

Projekat stvaranja jakog ženskog rukometnog kluba iz Bukurešta je uspeo. Nove šampionke Rumunije iz prestonice svrgnule su sa trona Baia Mare pobedama u dva meča finalne serije. Prvi meč u Bukureštu završen je pobedom 23-22, dok je u revanšu Baia Mare na svom terenu još lakše položila oružje i predala titulu u porazu 17-20.

Tako je Bukurešt po prvi put u istoriji obezbedio nastup u grupnoj fazi Lige šampiona, dok će Baia Mare tražiti pozivnicu za učešće na kvalifikacionom turniru za popunu preostalih mesta. Inače, glavni grad Rumunije stao je sa velikim budžetom iza projekta ženskog rukometnog kluba koji posle osvajanja nacionalnog prvenstva, pretenduje da napadne evropski vrh. Cilj je već postavljen, a to je plasman na F4.

Na početku sezone u Bukurešt su stigle četiri Brazilke (Da Silva, Pesoa, Rodriges i Fachinelo), Špankinja Martin, Švedjanka Torstenson, Ruskinja Vetkova, kao i nekoliko dobro poznatih domaćih imena (Tolnai, Manea, Vizitu, Tivadar, čak i Varzaru koja se vratila na teren posle duže pauze).

U novoj sezoni, Bukureš će imati još respektabilniji satav pošto su ugovore potpisale Švedjanka Gulden, kao i Dankinje Jorgensen i Fisker.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball