Jelena Grubišić sa Bukureštom na F4: Neka pobedi najbolji – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Jelena Grubišić sa Bukureštom na F4: Neka pobedi najbolji

Rumunske šampionke iz Bukurešta plasirale su se na F4 u svojoj prvoj sezoni u Ligi šampiona pošto su u četvrtfinalu napravile iznenadjenje i izbacile do tada neporaženu ekipu Rostova. Tokom tih duela u ključnim momentima blistala je hrvatska internacionalka na golu rumunskih šampionki, Jelena Grubišić. Simpatična Zagrebčanka brani u sjajnoj formi, nedavno produžila ugovor sa „Tigricama“, ali i podigla trofej prvaka Rumunije.

Čestitke na osvojenoj tituli u domaćem prvenstvu, ali sada dolazi najvažniji meč u sezoni. Sa kakvim ambicijama idete u Budimpeštu?

-Hvala na čestitkama. Definitivno sad dolazi najvažniji dio sezone. Iako smo mi već ostvarili zacrtani cilj, a to je bio plasman na F4, ne želimo na tome stati. Sigurno da neće biti nimalo lako, ali ne idemo tamo sa bijelom zastavom. Idemo dati sve od sebe i nadamo se cim boljem rezultatu.

Igrali ste već sa Vardarom i sigurno izvukli pouke. 

-Vec smo odigrali dvije utakmice sa Vardarom kao i sa svim ostalim učesnicima F4. Naša cijela grupa se plasirala dalje šta govori o snazi grupe, a naravno i o snazi ekipa. Cijelu sezonu smo se borili sa ozljedama i sad smo napokon kompletni, tako da se nadamo da ćemo ovaj put biti uspješniji u borbi sa Vardarom. Ovo je naš prvi, a njihov treći F4, tako da su oni sigurno u tome iskusniji, ali ne znači da su više motivirani. Imamo dobru ekipu sta smo pokazali kroz cijelu sezonu, a posebno protiv Rostova i dat ćemo sve od sebe da se plasiramo u finale. Bit će teška utakmica, obje ekipe su dobre sa puno odličnih igrača i mislim da će nijanse odlučivati.

Koja ekipa će se nositi sa najvećim pritiskom javnosti, da li vi imate taj problem?

-Mi nemamo nikakav pritisak, kao sta sam već rekla mi smo naš cilj vec ostvarili tako da idemo tamo bez ikakvog pressinga. Ostale ekipe su vec bile na F4, Budućnost i Gyor vec osvajali LP tako da mislim da se od sve 3 preostale ekipe puno ocekuje, a nas svi gledaju kao rookie ? pa ako ostvarimo nesto veliko mislim da bi to za mnoge bilo iznenadenje.

Da li ćete imati organizovanu podršku vaših navijača?

-Iskreno ne znam da li imamo šta organizirano, znam da dolaze nase obitelji i prijatelji. Za navijace ne bih znala jer nemam nikakvu informaciju, ali nadam se da će nas ljudi doći podržati u cim većem broju.

Ko je glavni favorit?

-Ne bih izdvojila nikoga kao favorita. Mislim da sve ekipe igraju jako dobro, imaju odlične igrace na svim pozicijama, bit će to dobre utakmice pa neka onaj tko trenutno bude najbolji pobjedi. Svima želim sreću, zaključila je Jelena javljanje iz Bukurešta za Balkan-Handball.com.

F4 u Budimpešti igra se ovog vikenda. U subotu u prvom polufinalu igraju Djer i Budućnost od 15.15, a zatim i Vardar i Bukurešt od 17.45.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *