Crnogorke bez Jelene Despotović u borbu za Tokio – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Crnogorke bez Jelene Despotović u borbu za Tokio

Ženska reprezentacija Crne gore okupila se u Podgorici na pripremama za kvalifikacioni turnir čiji su domaćini, ali vesti na startu nisu dobre. Članica All Star postave sa poslednjeg evropskog prvenstva i drugi strelac tima, Jelena Despotović pozitivna je na korona virus. Nova igračica Đera uradila je u Mađarskoj redovan test pred dolazak na pripreme, ali su je rezultati istog sprečili da krene put Crne Gore. Sa prvobitnog spiska zbog povrede otpala je i Đurđina Malović tako da su naknadno pozvane Sanja Premović i Nikolina Knežević.

Za jedno od dva mesta koja vode u Tokio, „lavice“ će se na turniru koji se održava u dvorani „Verde“ boriti protiv Norveške i Rumunije. Pošto je treća reprezentacija iz Azije odustala od dolaska, Crna Gora ima idealan raspored pošto prvi meč igra u petak protiv Norveške, zatim ima dan pauze i u nedelju igra protiv Rumunije. 

Na pripremama Kim Rasmusen ima sledeću ekipu: 

Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija) i Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija), Đurđina Jauković (Brest, Francuska), Matea Pletikosić (Krim, Slovenija), Itana Grbić (Budućnost), Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija), Jovanka Radičević (Budućnost), Dijana Ujkić (Gloria Buzau, Rumunija), Majda Mehmedović (Budućnost) i Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska),Ema Ramusović, Nikolina Vukčević (Budućnost) i Bobana Klikovac (Gloria Buzau, Rumunija), Anastasija Babović (Dunajvaroš, Mađarska), Katarina Džaferović, Andrijana Popović (Budućnost), Ivona Pavićević (Budućnost) i Nina Bulatović (Jagodina, Srbija).

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *