Balkan-Handball.com

Okupile se Srpkinje, Lavko: Bacićemo se na svaku loptu

Ženska reprezentacija Srbije okupila se u nedelju uveče u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Selektor Ljubomir Obradović neće imati na raspolaganju sve reprezentativke do ponedeljka uveče, s obzirom da su igračice imale klupske obaveze tokom vikenda. Od ponedeljka prepodne krenule su i trenažne aktivnosti sve do četvrtka kada će najbolje srpske rukometašice krenuti put mađarskog Đera gde ih u petak već čeka prvi rival na kvalifikacionom turniru za Olimpijske Igre u Tokiju, aktuelni olimpijski šampion Rusija (20 časova).

JELENA LAVKO: DAĆEMO 100%

  • Istorijski uspeh je to što smo u Japanu uspeli da izborimo kvalifikacije. Sve devojke su pune adrenalina, želje, volje da ispunimo cilj. Od 1988. godine nismo bili na Olimpijskim Igrama. Kompletiraćemo se u ponedeljak. Trebalo bi da nastavimo ono iz Japana sa Svetskog prvenstva, ono u čemu smo tamo stale. Vratila nam se Cvija (Dragana Cvijić), što je veliki plus. Iskreno se nadam da ćemo proći kvalifikacije. Verujem da to možemo. Videćemo kada odemo tamo. Bićemo fokusirane, daćemo 100%, za svaku loptu ćemo se bacati i biće dobro – rekla je Jelena Lavko i dodala:

  • Čeka nas teška utakmica sa Ruskinjama, ali ne bi trebalo previše značaja da im dajemo. Svaka utakmica će biti teška sama po sebi. I ona sa Kazahstanom će biti teška. U sve tri utakmice moramo da damo 100%, pa kako bude. Domaćinstvo ne igra veliku ulogu, igra se bez publike i to je veliki minus za Mađarice. Naravno da će se osećati nadmoćnije jer su kod kuće, ali i sama sam igrala mnogo puta u toj hali, tako da se i sama tamo osećam kao kod kuće – zaključila je Lavko.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *