Kastratović pred Kriens: Opasni u tranziciji, Lapajne rukovodi napadom! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Kastratović pred Kriens: Opasni u tranziciji, Lapajne rukovodi napadom!

U poslednjem krugu kvalifikacija za grupnu fazu EHF Lige Evrope, Metalurg u utorak od 20.45 dočekuje švajcarski Kriens. Revanš je za sedam dana u Lucernu.

Nakon trijumfa u dvomeču sa Spačvom, tim sa Autokomande pred sobom ima još jednu prepreku do ostvarenja prvog cilja ove sezone – plasman u grupnu fazu novoformiranog takmičenja. Protivnik je švajcarski predstavnik kojeg sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Goran Perkovac, i koji je u prethodnom kolu eliminisao hrvatsku Dubravu, pre svega zahvaljujući odličnoj igri u Zagrebu.

Trener Metalurga Zoran Kastratović je sa svojim stručnim štabom detaljno analizirao narednog rivala i prepoznao njegove kvalitete. 

-Reč je o kvalitetnom protivniku kojeg sa klupe vodi odličan trener kakav je Perkovac. Prioritet Metalurga u jesenjem delu sezone jeste plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Imali smo na raspologanju sasvim dovoljno kvalitetnih informacija o narednom rivalu – analizirali smo utakmice sa Dubravom, kao i njihove dosadašnje mečeve u švajcarskom šampionatu, tako da adekvatno pripremljeni čekamo prvi sudijski zvižduk u utorak.

-Njihov najveći kvalitet jesu čvrsta odbrana i dobra igra u tranzicji. Lucern je ekipa čijem napadu ton daje bivši igrač Metalurga Lapajne. Ne razmišljam o tome kojim bih rezultatom u prvoj utakmici bio zadovoljan, ovaj izazov posmatram isključivo kroz prizmu dvomeča kao celine. Razmišljam o tome kako da se nakon 120 minuta igre nađemo u grupnoj fazi Lige Evrope. Treniramo u punom sastavu, sa 22 igrača, i nismo opterećeni nikakvim zdravstvenim problemima, sportskim povredama ili virusom, što je, kao što vidite, privilegija u današnje vreme – rekao je Kastratović.

Metalurg je preskočio prvu evropsku prepreku i ostvario sve tri pobede na startu prvenstva. U kojoj meri ste zadovoljni učinjenim na početku sezone?

-Ova sezona je specifična po mnogo čemu, kako za nas, tako i za druge. Način priprema, igre tokom tog perioda, Ligi Evrope i domaćem prvenstvu su nešto sasvim novo za sve nas u ovom sportu. Nema nam druge nego da se prilagodimo nastaloj situaciji. Kada imate pet novih igrača, proces uigravanja vam zavisi samo od jednog faktora, a to je vreme. Očekujem da iz dana u dana, iz treninga u trening, forma naše ekipe ide uzlaznom linijom. Nadam se da će kombinacija iskustva i mladosti u našem timu doći do izražaja kada to bude najpotrebnije – zaključuje trener Metalurga na kraju razgovora za Balkan-Handball.com.

Foto: Rk Metalurg

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *