Kim Rasmusen nije više trener Lublina – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Kim Rasmusen nije više trener Lublina

Selektor ženske reprezentacije Crne Gore, Kim Rasmusen, nije više trener poljskog Lublina. Kako navos+de iz kluba, saradnja je okončana uz obostranu saglasnost, a njegovo mesto na klupi zauzela je nekadašnja rukometašica Budućnosti Monika Marzec. 

  • Raskinuli smo ugovor na obostranu saglasnost. Ispadanje iz Evropske lige je okončalo jednu fazu, nakon koje smo mogli sa saberemo utiske. Nismo postgli ciljeve kojima smo stremili, zato smo zajedno doneli ovu odluku – rekao je predsednik kluba, Boguslav Trojan.

Danski stručnjak je vodio „belo-zelene“ na 21. utakmici, od čega 15 u Superligi Poljske, u kojoj je je ostavio tim na trećem mestu. 

Porazom od Lade u Rusiji, Lublin je ostao i na trećem mestu grupe u EHF Ligi Evrope, zbog čega nije izborio plasman u četvrtfinale.

-Morao sam danas da kažem zbogom ovim igračicama, moje vreme u Lublinu je završeno. Bilo je to veoma teško vreme, novi koncept i tim koji je bio prepun koronavirusa u oktobru i novembru, što napredak nije učinilo lakšim. Radili smo veoma naporno da pronađemo pravi put u poljskoj ligi, ali je bilo mnogo oscilacija. Naša avantura u Evropskoj ligi je bila dobra, igrali smo dobro i jako, ali na kraju to nije bilo dovoljno. Želim da se zahvalim igračicama što su dale sve od sebe, zaposlenima i upravi što su mi pomogli u onome što mi je bilo potrebno. Želim vam sve najbolje. Sada je vreme da se vratim kući, deci, prijateljima i porodici i pokušam da se spremim za novi izazov u životu – napisao je na Instagramu crnogorski selektor, koji će sredinom marta na kvalifikacionom turniru za OI imati novi izazov na tom mestu. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *