Liga šampiona (ž): Larvik ubedljiv protiv Krima - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Liga šampiona (ž): Larvik ubedljiv protiv Krima

Liga šampiona (ž): Larvik ubedljiv protiv Krima

0 komentar

sRukometašice Larvika savladale su ekipu Krima sa 31:19 (13:10) u okviru grupe B ženske Lige šampiona. Ovom pobedom, Norvežanke su zauzele prvo mesto na tabeli grupe B.

Domaći tim je dosta dobro počeo susret i vodio sa 3:1. To nije dugo trajalo, Krim pravi seriju i preuzima prednost od 3:4 u osmom minutu. Prednost se smenjivala do 6:6, kada popularne „Tigrice“, predvođene odličnom Grubišić na golu i kolektivnom igrom u napadu, stižu do 6:9 u 20 minutu. Posle tajm-auta trenera Larvika, situacija se na terenu se polako menjala. Domaći sastav je počeo da topi prednost, a nakon dva vezana isključenja igračica Krima, došlo je do preokreta. Kurtović je blistala i doprinela da na odmor Larvik ode sa 13:10.

U drugom poluvremenu, aktuelne osvajačice Lige šampiona igrale su kao u transu. Amanda Kurtović nastavila je sa odličnom partijom, a odbrana je bila skoro neprelazna. Tajm-aut trenera, Tiselja, uspeo je da razbudi „Tigrice“ i da od 19:12, dođu do 19:14. Međutim u poslednjih petnaestak minuta na terenu postojale su samo Norvežanke, koje su od 20:15 stigle do velike prednosti 26:15. Krim se previše oslanjao na Andreu Penezić u napadu, što nije bilo dovoljno i na kraju je doživljen ubedljiv poraz od 31:19.

U subotu, rukometašice Podravke odigrale su nerešeno 27:27 na gostovanju danskom Viborgu.

TABELA

1. Larvik HK – 4
2. RK Krim Mercator – 4
3. Viborg HK – 3
4. HC Podravka Vegeta – 1

photo: larvikhk.no

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball