Balkan-Handball.com

Nastavlja se Super liga – "Atomski mrav" ponovo u akciji!

 Srpska Super liga za rukometašice nastavlja se za vikend utakmicama 10.kola. Aktuelne šampionke iz Niša završile su jesenji deo prvenstva na drugom mestu, ali u nastavak sezone ulaze jače za efikasno reprezentativno krilo, Jovanu Bartošić-Atanasković koja se potpuno oporavila od povrede kolena koja je udaljila sa terena više meseci. Ne treba trošiti reči koliko je to dobra vest za Naisu, ali i srpski rukomet u celini.

"Atomski mrav" ponovo u akciji! Kako si?

-Hvala na pitanju, povreda je ružna prošlost. Već sam na nju i zaboravila jer je od zelje i volje za treninzima i utakmicama totalo otišla iz glave.

Kako su prošle pripreme za nastavak sezone?

-Pripreme smo imale u Nišu. Nismo išle nigde, imale smo tri kontrolna meča protiv Zaječara, dva kod njih, jedan kod nas i zabeležili smo pobede.  Igrali smo i protiv Dinama u Pančevu i takođe pobedile. Što se tiče mene, ja sam se, da kažem pripremila 90%. Još malo mi nedostaje taj osećaj za loptom i igrom, ali to će sve da se vrati u utakmicama.

Nije bilo promena u igračkom sastavu, jesu svi spremni?

-Nije niko otišao, a ni došao na pauzi. Slavica Koperec se vratila na teren posle male povrede i spremna je za drugi deo.

Igrate sa Knjazom za vikend, šta očekuješ od te utakmice? Aranđelovac je tradicionalno nezgodno gostovanje.

-Pa biće jako težak meč. Svaki početak je težak i još na strani. Pokušaćemo da igramo svoju igru. Ipak je prva utakmica u drugom delu sezone, a svako ima zelju, volju i poseban motiv da igra protiv nas.

Prošle sezone si nam u intervjuu samouvereno rekla da osvajate titulu i to se zaista desilo. Šta sada kažeš, hoćete li uspeti da je odbranite?

-Mislim da hoćemo, iako je mnogo teže odbraniti titulu nego je osvojiti. Kao što sam već napomenula svi žele da nas spreče u tome i svi imaju motiv više za pobedu kada igraju protiv nas. Mi idemo na to da osvojimo sve što možemo. Samo moramo da hladne glave ulazimo u utakmice i da se ne opterećujemo dešavanjima van terena i suđenjem.

Pored vaše utakmice u Aranđelovcu, igraju se i drugi mečevi 10.kola: Crvena Zvezda-Vrnjačka Banja, Čačak-Dinamo, Bor-Medicinar i Napredak-Kikinda. Tvoj komentar?

-Očekujem pobedu Banje u Beogradu. Nema iznenađenja, osim ako igračice Banje baš puno ne potcene Zvezdu. U Čačku će biti zanimljivo jer one dobro igraju kod kuće, a ni Dinamo nije loš. Biće gusto(smeh). Medicinar bi trebao da pobedi Bor, a na poslednji par nemam komentar, Kikinda je više od favorita.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *