Reprezentacija Srbije bila zatvorena u sobama ceo dan! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Reprezentacija Srbije bila zatvorena u sobama ceo dan!

Odnos mađarskih organizatora prema reprezentaciji Srbije, posle današnjih dešavanja može se okarakterisati kao očajan. Posle sinoćnih PCR testiranja po dolasku dva člana delegacije bila su pozitivna na virus, ali su sve igračice imale negativne testove. To je uslovilo da se PCR i antigensko (brzo) testiranje ponovi jutros i sve bi bilo u redu da organizatori nisu dozvolili da se na PCR rezultate čeka čitav dan, čak do 17.30, odnosno na dva i po sata pre početka utakmice sa Rusijom.

Antigenski testovi su još jutros bili negativni. Negativni su i rezultati PCR testiranja, na koje se očigledno nepostojanjem prioriteta čekalo od jutros, zbog čega su igračice provele dan zatvorene u sobama bez mogućnosti da imaju neophodne fizičke aktivnosti na dan utakmice. Ako dodamo i neadekvatnu ishranu koja im je dostavljena, dobijamo kompletnu sliku o nedovoljnom zalaganju organizatora da sve reprezentacije imaju jednako kvalitetan tretman.

A treba li uopšte pominjati, posle decembarskog iskustva u Danskoj kada je najveću moguću cenu platila Andrea Lekić, koliko su takve situacije opasne po zdravlje igračica…

Meč sa Rusijom počinje u 20 časova, a selektor je u sastav uvrstio 16 igračica: Tomašević, Risović, Radosavljević, Radojević, Krpež-Šlezak, Nikolić, Števin, Dmitrović, Lavko, Pop Lazić, Cvijić, Kovačević, Stoiljković, Radojević i Liščević.  

 

Kaća Tomašević pred OI kvalifikacije: Za uspeh je potrebna i doza sreće

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *