RSS uz igračice, Delić: Verujemo u ovu generaciju - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet RSS uz igračice, Delić: Verujemo u ovu generaciju

RSS uz igračice, Delić: Verujemo u ovu generaciju

zika.bogdanovic
0 komentar

Od prvog dana mini-priprema najboljih srpskih rukometašica za olimpijske kvalifikacije u Đeru, predsednica Rukometnog saveza Srbije, Milena Delić, boravi u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, gde pruža podršku devojkama. Prva žena na čelu Saveza veruje u ovu generaciju srpskog ženskog rukometa i naglašava dobru atmosferu i motivisanost pred veoma važan turnir u Mađarskoj.

  • Izuzetno sam zadovoljna što se toga tiče. Devojke su od prvog dana pristizale raspoložene i videla sa na njima da jedva čekaju da krenu za Đer. Svakog dana na svakom treningu vidim zaista želju i motivaciju. Svesne su šta ih očekuje i znaju da je to pečat njihovim karijerama. Želja svakog reprezentativca je da učestvuje na Olimpijskim Igrama, a kada ode tamo i da se bori za medalju. Ova generacija je godinama zajedno, iskusne su, imamo miks iskustva i mladosti. Lepo su se sve uklopile, lepa je atmosfera i daje nadu da zaista možemo da se kvalifikujemo na Olimpijske Igre.

O kakvom bi se uspehu radilo govori i podatak da je tek par devojaka rođeno pre poslednjeg nastupa na OI u Seulu davne 1988. godine…

  • Ženski rukomet godinama unazad nije imao šansu ni da dođe do kvalifikacija za OI. Ovo je rezultat dugogodišnjeg rada tih devojaka koje su stasale i nalaze se u najboljim igračkim godinama. Zaista je ovo prilika koja se retko kada stvori u karijeri, a neke od ovih devojaka više je i neće imati. Tu smo negde sa kvalitetom sa protivnicama, verujemo u njih i one su toga svesne. Naš ženski rukomet je zapušten već godinama, ali ova generacija je to što se još uvek drži. Za one koje dolaze moraćemo mnogo više da radimo i da se potrudimo da dođemo ponovo do ovog igračkog kadra koji sada imamo.

O značaju plasmana u Tokio za srpski rukomet izlišno je i govoriti…

  • Naravno, videli ste kako je javnost reagovala posle pobede i remija sa Francuskom, koliko je javnost počela da prati rukomet i kakve smo sve pozitivne komentare mogli da čitamo od ljudi koji i ne prate rukomet. U suštini malo je potrebno da se rukomet podigne na viši nivo. Odlazak u Tokio bio bi dodatna injekcija za naš rad i sve ono što želimo da napravimo. Rezultat povlači mnogo toga, povećano interesovanje dece i sponzora. Država je zainteresovana za sport, a za rukomet pogotovo. U mnogo čemu bilo bi lakše da se u budućnosti dođe do nekih uspeha, ali i da se stvaraju generacije koje će u kontinuitetu održavati nivo rezultata – jasna je predsednica RSS, Milena Delić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball