Skandi osveta poslužena hladna: Norveška lako preskočila Rusiju za polufinale! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Skandi osveta poslužena hladna: Norveška lako preskočila Rusiju za polufinale!

Veliki derbi četvrtfinala Svetskog prvenstva u Španiji pripao je Norvežankama, koje su maestralnom igrom porazile Ruskinje 34:28 (19:15). Put do cilja prvog favorita takmičenja biće još teži u nastavku, pošto ga u polufinalu čeka domaćin Španija.

Norveška je četvrti put u nizu izborila polufinale Mondijala, i boriće se za rekordnu 11. medalju na planetarnim smotrama.

Skandinavke su se na ovaj način osvetile Rusiji za bolan poraz u polufinalu letošnjih Olimpijskih Igara u Tokiju, i to prilično rutinskom pobedom. Izabranice Ljudmile Bodnjeve nisu dugo uspele da ispariraju mašineriji Torgira Hergeirsona – Norveška se rano odlepila na 9:5,  i tu prednost sačuvala do odlaska na odmor.

Rusija je sredinom nastavka uspela da priđe na 22:20, ali je onda usledio odlučujući korak ka pobedi evropskog prvaka – serija 4:0 za 26:20 rešila je sve dileme. Sve do kraja bilo je rutinsko odrađivanje posla, s tim što je Norveška u par navrata imala i plus osam…

U drugom polufinalu, Danska će igrati sa boljim iz duela Francuska-Švedska.

NORVEŠKA-RUSIJA 34-28 (19-15)

Norveška: Nora M ø rk 9, Sanna Solberg-Isaksen 7, Kari Brattset Dale 6, Henny Reistad 4, Veronica Kristiansen 3, Stine Bredal Oftedal 3, Vilde Ingstad 1, Marit Jacobsen 1.

Rusija: Antonina Skorobogatchenko 4, Iuliia Markova 4, Elena Mikhaylichenko 4, Ekaterina Ilina 3, Polina Gorshkova 2, Olga Fomina 2, Milana Tazhenova 2, Iuliia Managarova 2, Anastasiia Illarionova 2, Karina Sabirova 1, Fronarova Nikitina 1.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *