Šoštarić: Ovakav dan ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Šoštarić: Ovakav dan ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju!

Kadrovski problemi i neizvesnost koja je kinjila do samog početka utakmice sa Japanom, uticali su da reprezentacija Hrvatske već posle prvog kruga izgubi objektivna šanse za plasman u četvrtfinale.

Podsetimo, na dan utakmice stigli su pozitivni rezultati za Ćamilu Mičijević, Doru Krsnik i Ivanu Dežić, pa je Šoštarić na raspolaganju imao svega tri beka, što je uticalo na poraz od Japana 28:26.

-Ovakav dan ne bih poželio ni najgorem neprijatelju. Sve do 19:15 nismo znali ko može ići na utakmicu. Cure su odigrale hrabro. Imali smo tri razlike, promašili zicer na prolazu i sa linije, a da ne govorimo o četiri promašena šuta na prazan gol. Nismo imali puno mogućnosti menjati. Devojke su unele toliko emocija, a na kraju se nije isplatilo – rekao je Šoštarić u kameru RTL-a.

-Nama je trebala zamena na spoljnim pozicijama koje nismo mogli ostvariti jer su tri igračice u karantinu. Odigramo savršenu akciju i onda odbrana ili stativa. Cure su dale svoj maksimum i mogu im samo čestitati.

Bez bodova, Hrvatska će u drugom krugu igrati sa Argentinom, Španijom i Austrijom, tim redom.

-Mislim da ne postoje ni teoretske šanse jer bi se previše toga moralo izmiksati. Moramo pobediti Argentinu i Austriju te čistog obraza napustiti prvenstvo. Danas je zaista bila dobra utakmica. Na kraju moramo pokazati da smo pravi i da ne klonemo duhom, nego pobedimo zadnje dve utakmice –zaključio je hrvatski selektor.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *