Balkan-Handball.com

Srpkinje na okupu, Uroš Bregar: Verujem da zajedno možemo do velikih stvari

Uros Bregar

Novi selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Uroš Bregar sa svojim saradnicima okupio je najbolje rukometašice Srbije u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Pred nacionalnim timom su baraž mečevi protiv reprezentacije Slovačke za plasman na Svetsko prvenstvo u Španiji (1-19. 12. 2021).

Trenažne aktivnosti obavljaće se u Staroj Pazovi sve do puta u Slovačku (15.04), a stručni štab i reprezentativke će iskoristiti vreme za upoznavanje i što bolje pripreme za izazove koji ih očekuju.

Prva utakmica protiv Slovačke na programu je 17.04. od 18 časova u Šalji, a revanš je zakazan za 21.04. od 18 časova u SC Voždovac u Beogradu.

Na spisku selektora Bregara nalaze se: Katarina Tomašević (Šombatelj), Jovana Risović (Krim Merkator), Kristina Graovac (Bajer Leverkuzen), Sanja Radosavljević (Vac), Dijana Radojević (Cisniade), Timea Milošević (Kišvarda), Dragana Cvijić (ĆSM Bukurešt), Marija Petrović (Bazau), Jelena Agbaba (Bekeščaba), Katarina Krpež – Šlezak (Rostov), Željka Nikolić (Vlčea), Ana Kojić (Kastamonu), Jovana Stoiljković (Šamberi), Jelena Trifunović (Vlčea), Katarina Stošić (Šamberi), Jovana Kovačević (Baja Mare), Tamara Radojević (Bekeščaba), Kristina Liščević (Vlčea), Jelena Lavko (Baja Mare), Bojana Milić (Braila), Anđela Janjušević (Bazau) i Marina Dmitrović (Braila).

Stručni štab, pored selektora Uroša Bregara čine: Dragan Markov (trener), Strahinja Marković (fizioterapeut), Dragan Ilić (fizioterapeut), Siniša Đukić (video analiza) i Branka Jovanović (trener golmana).

Uroš Bregar je preneo prve utiske po stupanju na novu funkciju:

  • Puno igračica već znam i sa te strane mi je lakše, sa nekima sam već radio. Prvi trening dočekujem sa velikim optimizmom. Verujem da zajedno možemo da uradimo dobar posao i da postignemo veliku stvar. Okosnica reprezentacije jesu starije igračice, u narednom periodu ćemo se truditi da reprezentaciji pridružimo neke mlade snage, koje će u budućnosti biti nosioci igre,

Selektor je istakao važnost dvomeča protiv Slovakinja:

  • Najvažnija stvar je da dobro složimo odbranu, da smo jaki u odbrani, tako da ćemo na treninzima akcenat staviti na detalje odbrane. To mora da bude na visokom nivou, jer odatle sve kreće, da se dobro spremimo kako bismo se kvalifikovali na Svetsko prvenstvo.

Predsednica Rukometnog saveza Srbije, Milena Delić, istakla je dobru atmosferu na okupljanju:

  • Vidim neko zadovoljstvo, verovatno je u nekom trenutku došlo do zasićenja i činilo se da je reprezentaciji bila potrebna promena. Uroša Bregara mnoge reprezentativke poznaju, cene i poštuju, prvi utisak su nasmejana lica i to je lepo videti.

Prepreka na putu do Svetskog prvenstva je reprezentacija Slovačke:

  • Slovačka je, od svih ekipa koje smo mogli da izvučemo možda i najteža. To je jedna veoma ozbiljna reprezentacija, tako da i naš pristup mora biti veoma ozbiljan. Cilj je naravno obezbeđivanje plasmana na Svetsko prvenstvo koje se održava u decembru u Španiji i sve je podređeno tom cilju.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *