Zaključak kapitena: Niko nije verovao da možemo ovako – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Zaključak kapitena: Niko nije verovao da možemo ovako

Rukometašice Srbije se u dobroj atmosferi vraćaju sa Svetskog prvenstva. Četiri pobede u šest utakmica, uz poraze od Francuske i Rusije, bile su dovoljne za treće mesto u grupi, a nedovoljno za četvrtfinale. Srbija je na ovom turniru pobedila Poljksu, Kamerun, Crnu Goru i Sloveniju.

Kapiten reprezentacije, Jovana Stoiljković sumirala je utiske sa Mondijala.

  • Zaista sam prezadovoljna svime što su devojke pokazale, svime što su pružile i na terenu i van terena, što je veoma bitno kako za samo takmičenje, tako i za dalja okupljanja, za budućnost. Kada smo se okupili niko nije verovao da prvenstvo možemo da odigramo na ovoliko visokom nivou i da pružimo to što smo pružile, svaka devojka je ostavila srce na ternu i zbog toga smo svi prezadovoljni. Vlada veliko zadovoljstvo i zbog učinka i zbog pokazanog na terenu, rekla je Stoiljković i istakla faktor koji je bio specifičan za ovo takmičenje:

  • Pokazali smo puno kvaliteta i pokazale smo disciplinu, što je vrlo bitno za sport. Mislim da je u nekim ranijim okupljanjima i prethodnim prvenstvima motivacija bila glavni pokretač tima. Sada je došlo do promene i osnovni poktretač je disciplina i karakter, što je veoma bitno za reprezentaciju i za tim. Na taj način se na svakoj utakmici daje maksimum, a ne samo kad imate motivaciju, pa onda jednu utakmicu odigrate dobro, a drugu ne. Sa karakterom i disciplinom sada se to dešava na svakoj utakmici, smatra Jovana Stoiljković.

Karakter i borbenost je krasila ekipu na svakoj utakmici i reprezentacija Srbije je delovala kao pravi tim. Iskusnije reprezentativke su pomagale mlađima i manje iskusnima da se što pre i što bolje uklope u sistem.

  • I mi smo nekad bile mlađe i sve to smo prošle i zato smo želele da im pružimo neku lepu atmosferu, da ih lepo primimo, da se dobro osećaju, da budu opuštene i da daju svoj maksimum. Nadam se da smo to što smo želele i uspele i tako ćemo nastaviti, jer želimo da imamo lepu atmosferu, gde će se svi u timu osećati lepo i dobro i sigurno da bi pružili svoj maksimum na terenu, zaključila je Jovana Stoiljković.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *