Srpkinje zadovoljne: Veliko iskustvo, ali i dobar rezultat (Video) - Balkan-Handball.com
Naslovna Video Srpkinje zadovoljne: Veliko iskustvo, ali i dobar rezultat (Video)

Srpkinje zadovoljne: Veliko iskustvo, ali i dobar rezultat (Video)

Marko Marjanović
0 komentar

Rukometašice Srbije su sa još jednom pobedom okončali učešće na Svetskom prvenstvu u Španiji. Reprezentacija je ostavila odličan utisak na takmičenju, a to je potvrdila i utakmicom protiv Slovenije koju je ubedljivo savladala rezultatom 31:25.

Utiske posle meča preneli su selektor Uroš Bregar i reprezentativke Jovana Kovačević, Tamara Kocić i Anđela Janjušević.

SELEKTOR UROŠ BREGAR

  • Izuzetno mi je drago što smo pobedili u poslednjoj utakmici. Ono što nosim na duši je to što smo izgubili protiv olimpijskog šampiona i olimpijskog vicešampiona i sad ne idemo među najboljih osam ekipa jer je promenjen sistem takmičenja. Mislim da je sistem koji je bio ranije bolji za sve reprezentacije, povećan je broj reprezentacija koje učestvuju, ali na kvalitetu ništa nismo dobili, samo možda to da sad mi ne možemo da idemo dalje, rekao je selektor Uroš Bregar i osvernuo se na utakmicu:

  • Za mene je ova utakmica bila veoma emotivna i možda u ovom trenutku najteža utakmica jer sam igrao protiv igrača Slovenije sa kojima sam radio mnogo godina, tako da je bilo teško sa te strane. A sa druge strane presrećan sam. Otpisivali su nas i stavljali na poslednje mesto u bivšem regionu i baš mi je drago što smo se dobro pokazali. Možda nemamo individualni kvalitet kao pojedine selekcije, ali imamo baš veliki timski duh, energiju i srce i to meni kao treneru najviše znači.

JOVANA KOVAČEVIĆ

  • Stvarno smo se trudile i borile da ovu utakmicu završimo sa pobedom. Dael smo sve od sebe od početka do kraja i baš sam srećna što smo završile takmičenje sa pobedom, rekla je Jovana Kovačević koje je uprkos povredi prikazala odlično izdanje i zahvaljujući tome bila proglašena za igrača utakmice:

  • Zaista sam se potrudila da dam sve od sebe, kada mi je trener rekao da ću biti u sastavu stvarno sam zaboravila i na bolove i na sve i trudila sam se na terenu da se to ne oseti i drago mi je što sam dala svoj doprinos maksimalno.

TAMARA KOCIĆ

  • Čestitam svojim devojkama na pobedi, u svakom trenutku smo se borile jedna za drugu, poštovale taj sistem, kao i na celom prvenstvu igrale smo dobro odbranu, započela je Tamara Kocić, najmlađi član naše ekipe koje je svoju šansu na utakmici protiv Slovenije odlično iskoristila:

  • Dobri pasovi, dobra odbrana, iz dobre odbrane dobar napad. Poslušala sam savete trenera i smernice na utakmici – kako da šutnem, kako da zadržim i golovi su dolazili. Ovo je zaista značajno iskustvo za mene, prvo Svetsko prvenstvo, prvo veliko takmičenje, prvi put sam u A selekciji i ponosna sam što sam deo ove ekipe.

ANĐELA JANjUŠEVIĆ

  • Čestitala bih timu, mogu reći da sam izuzetno ponosna na celu ekipu i što je svaka devojka dobrinela timu i što su sve devojke poštovale taktiku. Mislim da je sve što smo se dogovorili pre utakmice bilo ispoštovano, što se može na kraju videti po rezultatu. Još jednom moram da čestitam timu i istaknem koliko sam ponosna na sve. Drago mi je što smo odigrale kao tim. Sa jedne strane, bilo je teško jer je ovo bila poslednja utakmica na prvenstvu, nažalost ne idemo dalje, ali ovo što smo pokazale za budućnost znači mnogo, smatra Anđela Janjušević i sumira utiske celokupnog takmičenja:

-Mislim da je bilo mnogo rada, mnogo emocija na ovom prvenstvu, moram da dodam i mnogo pesme i drago mi je što smo sa dobrom energijom krenuli i što sa još boljom energijom završavamo ovo prvenstvo i sa mnogo, mnogo emocija, zaključila je Anđela Janjušević.

Foto: RFEBM – T. Torrilas

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball